fbpx

NDP-parlementariër bevestigt US$ 2.500 contract bij Grassalco

GFC NIEUWS- Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft donderdagavond in het parlement onthuld dat het NDP-assembleelid Ebu Jones van Nickerie een contract als consultant heeft bij Grassalco voor US$ 2.500.
Het contract zou op de valreep zijn getekend op 28 juli en zou Jones al op 4 augustus SRD 26.000 hebben ontvangen.
Brunswijk: “Hij is hier. Ik vraag hem of dat correct is. En als hij het correct vindt dat hij het geld krijgt. Als het niet zo is moet hij het zeggen,” zei de vp.
Jones vroeg hierop een persoonlijk feit en haalde aan dat hetgeen de vp zei correct is. “Wat de vp zegt, is correct, maar ik wil motiveren.” Hij kreeg echter op dat moment de gelegenheid niet, omdat volgens voorzitter Marinus Bee bij een persoonlijk feit de leden de gelegenheid krijgen om een zaak die op onwaarheid bericht te ontkrachten. “Bedankt voor uw eerlijk,” zei Bee en ontnam het lid het woord, waarna de vergadering voor enkele momenten werd geschorst.
Na de schoring kreeg Jones wel de gelegenheid om zich te verdedigen. Hij haalde aan dat hij sinds juni werkzaamheden verricht als jurist voor Grassalco. Er is volgens hem geen sprake van een wurgcontract. Het contract heeft een opzegtermijn van een maand. “Ik heb gestudeerd en wordt betaald voor mijn diensten. Er is daar niets mis mee,” haalde hij aan.
Hierna vroeg het lid Mahinder Jogi (VHP) in een reactie hoeveel nevenfuncties ambtenaren mogen hebben. Jones is naast zijn functie als assembleelid en als consultant bij Grassalco, ook nog in dienst als ambassadeur bij Buitenlandse Zaken. Jogi wil nu duidelijkheid over hoeveel betaalde nevenfuncties een ambtenaar mag hebben.
Eerder donderdag presenteerde de minister van Natuurlijke Hulpbronnen in DNA een triest beeld over Grassalco. Het bedrijf heeft op dit moment geen inkomsten en zal het moeten doen met subsidies vanuit de overheid.

BEKIJK OOK
Sabakuproject grote beerput, Santokhi moet ingrijpen!