fbpx

NDP – leiding lust VHP niet: Santokhi persona non grata

De Nationale Democratische Partij(NDP) staat niet open voor een samenwerking met de VHP onder leiding van Chandrikapersad Santokhi.

Winston Lackin van de NDP was maandagmidaag na de openbare zitting van het kiesdistrict Paramaribo heel duidelijk over de richting die de NDP opgaat. Hij benadrukte dat de partij geen gesprekken zal voeren met V7 als combinatie. Ook zal er niet met de leider van de VHP worden gesproken.

De NDP-leiding heeft zich enorm gestoord aan de vele beschuldigingen van Santhoki tijdens zijn verkiezingscampagne. “ Als ik kijk naar de wijze waarop de campagne gevoerd is en uitspraken gedaan zijn door de voorzitter van V7 waarbij hij Bouterse beschuldigde van drugs, Hesbola en criminaliteit moet men niet verwachten dat er gesprekken met hem gevoerd zullen worden”.

Santhoki om een reactie gevraagd zegt dat de winnende partij aan zet is. “Als ze vinden dat ze met hun 26 zetels dit regeertermijn kunnen afhandelen, is dat hun goed recht. Maar als ze menen dat ze met andere politieke partijen willen praten moet dat ook kunnen.

Vast staat volgens Santhoki dat de VHP open staat voor gesprekken. In geval de partij een uitnodiging krijgt zal die ingaan op de uitnodiging en dan terugkoppelen met het hoofdbestuur, de V7 -partners en structuren om de verdere richting van de partij te bepalen.

Overige berichten