fbpx
Facebook Pagelike Widget

NDP komt met gerichter immigratie en PSA-beleid

De Nationale Democratische Partij(NDP) komt met een gerichter immigratie en PSA-beleid. Dit staat in het verkiezingsprogramma van de partij.

Met een gericht immigratiebeleid kan volgens de partij worden voorzien in de nodige extra arbeidskrachten en de gewenste technologische innovatie.

Het immigratiebeleid welke wordt voorgestaan, zal o.m. op de volgende pijlers worden gestoeld:

– bijzondere voorzieningen ten behoeve van Surinamers die wensen te remigreren.
– het toelaten van immigranten die een meerwaarde betekenen wat betreft kennis en vaardigheden die hier of zwak of niet aanwezig zijn.

Er zal tevens rekening worden gehouden met de lokale etnische en religieuze samenstelling van onze bevolking. Verder komt er een actieprogramma gericht op een soepele inburgering van de immigranten.

PSA

Door de introductie van de wet PSA is volgens de partij reeds een flinke aanzet gegeven voor de remigratie van Surinamers in den vreemde om huiswaarts te keren. Dit is echter nog niet voldoende, “waardoor wij genoodzaakt zullen zijn om veel creatiever en pro-actiever beleid te moeten maken op dit stuk”.

Onder andere zal de remigratie van Surinaamse studenten in het buitenland sterk aandacht krijgen. Maar ook het re-integreren van personen die voor 25 november 1975 werden gemobiliseerd om Suriname te verlaten voor vestiging in het buitenland door middel van creatie van facilitaire voorzieningen, zoals huisvesting, geniet prioriteit.

Meer nieuws

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…