fbpx

NDP gaat na 25 mei 5 jaar langer doorregeren en er komt geen grote verandering

INGEZONDEN- De NDP van president Desi Delano Bouterse zal na 25 mei 2020, 5 jaar langer, tot 2025 blijven doorregeren in Suriname. Er zal voor wat betreft het binnenlands beleid niet zo veel veranderen.

Gelet op de veranderingen in de wereld zal er wel veel meer aandacht geschonken worden aan de lokale productie en daarmee minder afhankelijkheid van het buitenland en hun valuta gecreëerd worden. Het is de verwachting dat ook de wisselkoers van deze valuta’s daarmee een minder bepalende rol zullen gaan spelen in onze Republiek. De SRD zal steeds vaker beter worden gehanteerd.

Het is aannemelijk dat de NDP zeer zeker meer dan 20 DNA- zetels zal binnenhalen bij de komende verkiezingen. Voor de grote verrassing zal coalitiepartner HVB zorgen. Ik verwacht voor hen een enorme zetelwinst. Het is waarschijnlijk dat deze nieuwe partij vijf tot maximaal zes zetels zal kunnen binnenslepen.

De NDP en de HVB, eventueel aangevuld met een kleinere politieke partij zullen daarmee mogelijk net een meerderheid in het parlement kunnen halen en een DNA- voorzitter kiezen.

BEKIJK OOK
Dc Brokopondo bespreekt uitdagingen met minister Kuldipsingh

Het vervolg zal vormgegeven worden met gesprekken die zullen worden gevoerd met overlopers uit andere partijen om zo een twee derde meerderheid te halen en zo de president en vicepresident in DNA te kiezen.

Ik ga ervan uit dat mijn prognose in ieder geval gedeeltelijk bewaarheid zal worden. Dat haal ik aan omdat veel van mijn eerdere voorspellingen als het gaat om de uitslag van de verkiezingen en het verloop van het vervolgtraject,  vaker zijn uitgekomen.

Na 25 mei 2020 zal blijken of mijn prognose ook dit keer klopt.

R. Pinas- Rotterdam, Nederland

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Foto niet uit Suriname.