fbpx
NDP gaat na 25 mei 5 jaar langer doorregeren en er komt geen grote verandering

INGEZONDEN- De NDP van president Desi Delano Bouterse zal na 25 mei 2020, 5 jaar langer, tot 2025 blijven doorregeren in Suriname. Er zal voor wat betreft het binnenlands beleid niet zo veel veranderen.

Gelet op de veranderingen in de wereld zal er wel veel meer aandacht geschonken worden aan de lokale productie en daarmee minder afhankelijkheid van het buitenland en hun valuta gecreëerd worden. Het is de verwachting dat ook de wisselkoers van deze valuta’s daarmee een minder bepalende rol zullen gaan spelen in onze Republiek. De SRD zal steeds vaker beter worden gehanteerd.

Het is aannemelijk dat de NDP zeer zeker meer dan 20 DNA- zetels zal binnenhalen bij de komende verkiezingen. Voor de grote verrassing zal coalitiepartner HVB zorgen. Ik verwacht voor hen een enorme zetelwinst. Het is waarschijnlijk dat deze nieuwe partij vijf tot maximaal zes zetels zal kunnen binnenslepen.

De NDP en de HVB, eventueel aangevuld met een kleinere politieke partij zullen daarmee mogelijk net een meerderheid in het parlement kunnen halen en een DNA- voorzitter kiezen.

Het vervolg zal vormgegeven worden met gesprekken die zullen worden gevoerd met overlopers uit andere partijen om zo een twee derde meerderheid te halen en zo de president en vicepresident in DNA te kiezen.

Ik ga ervan uit dat mijn prognose in ieder geval gedeeltelijk bewaarheid zal worden. Dat haal ik aan omdat veel van mijn eerdere voorspellingen als het gaat om de uitslag van de verkiezingen en het verloop van het vervolgtraject,  vaker zijn uitgekomen.

Na 25 mei 2020 zal blijken of mijn prognose ook dit keer klopt.

R. Pinas- Rotterdam, Nederland

Plaatsing van ontvangen artikelen op onze website houdt niet in dat de redactie het eens is met de inhoud. Foto niet uit Suriname.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…