fbpx

NDP-delegatie bezoekt Communistische Partij van Cuba

GFC NIEUWS- Een delegatie van de Nationale Democratische Partij (NDP), bestaande voor een groot deel uit jongeren, bevindt zich momenteel in Havana, Cuba, op uitnodiging van het Centraal Comité van de Communistische Partij van Cuba (PCC).

De delegatie zal onder andere gesprekken voeren met de Unie van Jonge Communisten van Cuba (UCJ).

De toenadering tussen deze twee politieke organisaties zal zich in dit stadium richten op de uitwisseling van informatie en ervaringen, en een eventuele samenwerking op onder meer het gebied van politiek, onderwijs, milieu, cultuur, landbouw en jeugdontwikkeling.

Tijdens het bezoek zal de delegatie eveneens gesprekken voeren met het Centraal Comité van de Communistische Partij van Cuba, de Federatie van Cubaanse vrouwen, het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cuba, het Cubaans Instituut voor Vriendschap met de Volkeren en overige aan de PCC-gelinkte organisaties.

BEKIJK OOK
Man aangehouden voor beroving pompbediende

Voort zullen de NDP-jongeren ook in de gelegenheid worden gesteld bezoeken te brengen aan sociale projecten die geleid worden door zowel de jongeren van de UJC als de PCC, evenals een levendige interactie tussen het Cubaans volk in verschillende woonwijken in Havana en de delegatie.

De delegatie van de NDP wordt geleid door Aroon Samjhawan, voorzitter van de NDP afdeling Saramacca en bestaat verder uit: Lissa Sonomedjo (lid jongeren afdeling NDP Commewijne), Jaya Jarvis (lid jongeren afdeling NDP Paramaribo), Ifuel Alberg (lid jongeren afdeling NDP Wanica) en Winston Muntslag (NDP-lid Paramaribo).

Vanuit de ambassade van Suriname te Cuba wordt de delegatie ondersteund door ambassadeur Marciano Edgar Armaketo.

De delegatie wordt de eerste week van oktober terugverwacht in Suriname.