fbpx
Facebook Pagelike Widget

NDP: Deepavali, moge de waarheid de onwaarheden ontmaskeren!

GFC NIEUWS- Gevierd tijdens de nieuwe maan van de maand Asvin, is dit feest gewijd aan Maha Lakshmi.

Maha Lakshmi is de godin van het licht, de voorspoed, het geluk, het succes, de wijsheid en de welvaart. Zaken waarnaar alle mensen van deze wereld streven, maar welke niet het uiteindelijk doel van het leven zijn. Ook wordt tijdens dit feest de terugkeer van Ram naar Ayodhya gevierd, nadat hij de demoon Ravan had gedood. Bij zijn terugkeer naar Ayodhya wordt hij tot koning gekroond.

Dit feest heeft net als andere hindoe feestdagen verschillende betekenissen. Het is wel een feest dat met veel vrolijkheid wordt gevierd. De spiritualiteit is daarbij vooral van belang.

Bij het vieren van dit feest wordt altijd benadrukt waar het precies om gaat, namelijk de overwinning van het goede op het kwade. Deze overwinning wordt vooral geuit door het aansteken van lichtjes. Miljoenen lichtjes worden over de hele wereld aangestoken om deze overwinning te vieren. Net zoals het licht de duisternis altijd verdrijft, zal het goede het kwade altijd overwinnen.

Het divali feest is voor een ieder. Het wordt vooral in familieverband gevierd. Bij dit feest wordt het licht verwelkomd in het leven. Licht staat symbool voor voorspoed en hoger bewustzijn.

Dit divali-feest bevordert de eenheid en saamhorig binnen de gemeenschap. De Nationale Democratische Partij als multi-etnische en multi-religieuze partij benadrukt de boodschap van dit feest. Het streven van elk mens naar geluk, succes, kennis, welvaart en welzijn wordt onderstreept door de idealen van de partij. Volgens de ideologie van de NDP kunnen we de economie beschouwen als het licht die de basis vormt voor een acceptabele spreiding van welvaart en welzijn.

In deze zware tijden leeft de partij mee met het volk. De stopzetting van toelagen, de afschaffing van subsidies, de verhoging van de government take en de recente devaluatie hebben een enorme klap gegeven aan burger, maar ook aan de samenleving als collectief. De partij benadrukt dat de meest kwetsbare groepen in de samenleving vooral in deze moeilijke tijden de nodige ondersteuning moeten krijgen.

Wij moeten als samenleving ons door het licht laten leiden. Laat het goede van de kwade winnen en de waarheden ook de onwaarheden ontmaskeren. Wij wensen ook dat het licht mag schijnen in elke burger zijn bestaan om de donkere dagen te overwinnen.

Een Subh Divali aan u allen toegewenst door Nationale Democratische Partij.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…