fbpx
NDP deelt inzichten met nieuwe coalitie

De Nationale Democratische Partij (NDP) was dinsdag aanwezig in Hotel Marriott waar de nieuwe regeringscoalitie (VHP, Abop, NPS en PL) haar politieke hearings houdt.

Maandag was de NDP door een miscommunicatie niet aanwezig. Namens de NDP waren dinsdag aanwezig de ondervoorzitters Ramon Abrahams en Ashwin Adhin, en de bestuursleden Faizel Abdoelgafoer en Caroline Heilbron.

VHP-voorzitter Chan Santokhi hield de NDP-delegatie voor dat de nieuwe regeercoalitie hearings houdt met alle politieke partijen die meegedaan hebben aan de verkiezingen, met of zonder zetels. “Er was een politieke strijd en het volk heeft haar wil uitgesproken. Die fase is voorbij nu. De NDP heeft ook deelgenomen aan de verkiezingen en heeft 16 zetels gehaald. Dat is een wezenlijk deel en we moeten rekening houden met dat deel van het volk. We moeten nu samen kijken naar de ontwikkeling van het land”, zei Santokhi in zijn inleiding.

De inzichten van de NDP zullen waar nodig ook meegenomen worden in het regeerprogramma, dat binnenkort gepresenteerd zal worden.

Meer nieuws

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…