fbpx
Facebook Pagelike Widget

NCMT voert gesprekken met diverse actoren voor normalisatie

GFC NIEUWS- Zolang er geen medicijn of vaccin voor Covid-19 is, moeten wij ermee leren leven.

Wereldwijd keren landen die virusvrij zijn of waar de pieken gepasseerd zijn, terug tot het leven van alledag, maar dan wel met inachtneming van maatregelen. Activiteiten waar grote groepen mensen bij elkaar komen blijven een zorgpunt, omdat die de kans op snelle verspreiding van het virus vergroten.

In dit kader zal het Nationaal COVID-19 Managementteam (NCMT) op vrijdag 3 juli een onderhoud hebben met de bushouders, zei Majoor Gwendoline Babel, onderdirecteur van het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV). Ook schoonheidssalons zullen nader worden geïnformeerd over protocollen in hun onderneming.

Op vragen van journalisten over het wel of niet openstellen van de markten, antwoordde ze dat het NCMT hierover met deskundigen praat. Pas wanneer de beslissing unaniem is, gaan de markten weer open.

Verder zal de operatie ‘Drin Dresi Wakti Siki’ zich met assistentie van het Anti-Malaria Campagneteam en het traditioneel gezag concentreren op de verspreiding van Covid-19 in Antonio do Brinco. Met skalianhouders zijn er al aftastende gesprekken gevoerd.

Majoor Babel vraagt de samenleving op elkaar te blijven letten. “Vraag waarom iemand geen mond- en neusbedekking aandoet en adviseer mensen op een vriendelijke manier niet in de open lucht te hoesten en niezen, maar dat in hun ellebogen te doen.”

De functionaris gaf aan dat de president Bouterse binnenkort een statement zal doen over het samenscholingsverbod. Verder sprak zij de hoop uit dat sociale controle weer zijn intrede doet.

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.