fbpx

NCCR traint staretgische actoren in Commewijne

Het Nationaal Coördinatie Centrum Rampenbeheersing (NCCR) heeft de afgelopen week in samenwerking met het commissariaat trainingen verzorgd in het district. De trainingen werden verzorgd aan hoofden van het Rode Kruis, Korps Brandweer Suriname, Korps Politie Suriname, de ministeries van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT & C), afdeling Openbaar Groen, en Landbouw Veeteelt en Visserij (LVV), Regionale Gezondheidsdienst Suriname (RGD) en aan de bestuur opzichters van het district.

De bedoeling is om in elk district een Rampencomité te hebben dat bij calamiteiten meteen in actie komt. Districtscommissaris (dc) Ajaikoemar Kali van Commewijne die ook voorzitter van het getrainde team in zijn district is, vindt het een grote aanwinst voor alle actoren van voornamelijk de onderafdelingen.

OOK INTERESSANT
25ste Emigratiebeurs in Nederland, Suriname vertegenwoordigd

Bestuursopzichters van alle 6 ressorten van Commewijne, te weten: Margaretha, Bakki, Nieuw-Amsterdam, Alkmaar, Tamanredjo en Meerzorg hebben deelgenomen aan de scholing. Zij hebben ook een certificaat ontvangen.

Volgens het NCCR is het van essentieel belang dat er in noodsituaties zoals aanrijdingen, natuurrampen en brand, de assistentieverlening snel op gang komt. De cursisten hebben ook als taak om bewustwording te wekken voor de mogelijke gevaren en bedreigingen die er zijn in hun woonomgeving.(GFC)