fbpx

NCCR: binnen enkele dagen 'vluchtelingenkamp' Soutdrain ontmantelen

GFC NIEUWS- Kolonel Jerry Slijngaard van het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) zegt dat binnen enkele dagen alle Cubaanse asielzoekers te Soutdrain, Nickerie, de plek moeten verlaten.
Slijngaard was vrijdag met een delegatie ter plekke. Aan de asielzoekers werd het verzoek gedaan om alle scherpe voorwerpen/wapens in te leveren. Binnen enkele dagen gaat de kolonel terug naar het gebied om de opties bespreken, zodat het geheel te South Drain kan worden ontmanteld.
wapens | GFC Nieuws
De Cubaanse asielzoekers die bijkans 2 weken bivakkeren bij de Canawaima veerverbinding te South Drain kunnen niet doorreizen naar Guyana zoals zij gedacht hadden. Dit is hun gisteren duidelijk gemaakt door Slijngaard.
Slijngaard reisde speciaal af naar Nickerie om met zowel de leiders alsook de totale groep van asielzoekers te praten. Nu het bekend is dat zij niet kunnen doorreizen naar Guyana, omdat dat land ze niet wilt toelaten, wordt er uit humanitaire overweging gezocht naar een oplossing om de situatie te ontmantelen.
“Wij willen niets anders dan doorreizen naar Guyana, omdat wij ook geen heil meer zien in Suriname”, kreeg Slijngaard te horen.
De groep kan in 3 categorieën opgesplitst worden, te weten: een deel dat illegaal vertoefd in Suriname, een ander deel dat een verblijfstatus heeft en de rest die een asiel of vluchtelingenstatus heeft van het Rode Kruis.
Oneindig doorgaan in de huidige situatie is ook geen optie voor de Surinaamse autoriteiten werd de Cubanen verder voorgehouden.

BEKIJK OOK
Ramdin staat stil bij internationale antidrugsdag