fbpx
Navigatie-apparatuur Luchtvaartdienst ondergaat tweede controle met vlag en wimpel

In het laatste kwartaal van 2018 is de Luchtvaartdienst na lange, gedegen en goed uitgedokterde planning, ertoe overgegaan nieuw navigatie-apparatuur te installeren op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven.

Dit apparatuur bestaat uit de volgende componenten: – De Localizer – De Glideslope De Localizer en de Glideslope vormen tesamen het ILS systeem – De VOR/DME.

Het apparatuur draagt zorg voor dat luchtvaartuigen de Airport kunnen traceren, maar bovenal een veilige landing kunnen uitvoeren onder elke weersomstandigheid.

Na de installatie werd het systeem in 2018 gelijk aan een eerste flight check onderworpen. Dit gebeurde met een special daarvoor ingericht vliegtuig. Het systeem werd door de technici goedbevonden en werd in gebruik genomen.

Internationaal is vanwege de garandering van de vliegveiligheid gesteld dat na 6 maanden in gebruik te zijn geweest, het systeem aan een tweede flight check moet worden onderworpen.

Het systeem werd aan de tweede flight check onderworpen in de periode 9 mei – 14 mei. Op 15 mei werd de finale rapportage uitgebracht aan dhr Faizel Baarn, Hoofd van de Luchtvaartdienst.

De finale rapportage luidt dat het systemen perfect functioneert en er geen bevindingen zijn geconstateerd. Baarn geeft aan bijzonder trots te zijn op zijn technici van de afdeling Radio Technische en Electronische Diensten. Dit omdat zij dit systeem na gedegen training genoten te hebben in de Verenigde Staten, nagenoeg onder supervisie zelf hebben geinstalleerd.

Voorts hebben zij getoond onderhoud te kunnen plegen en hebben zij de tweede flight check ook samen uitgevoerd met de daarvoor ingehuurde piloten met wederom een gespecialiseerd luchtvaartuig.

Ook de samenwerking met diverse afdelingen van de JAPI Airport alsmede de Luchtverkeersleiding was perfect te noemen. “Door samenwerking en begrip voor elkaar bereiken we als Surinamers heel veel” citeert Baarn.

Met de installatie van het nieuw ILS systeem en de twee flight checks achter de rug met het positief resultaat, laat de Luchtvaartdienst optekenen dat wederom is getoond verder te hebben gewerkt aan het verder opkrikken van de reeds bestaande operationele vliegveiligheid.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…