fbpx

Navigatie-apparatuur Luchtvaartdienst ondergaat tweede controle met vlag en wimpel

In het laatste kwartaal van 2018 is de Luchtvaartdienst na lange, gedegen en goed uitgedokterde planning, ertoe overgegaan nieuw navigatie-apparatuur te installeren op de Johan Adolf Pengel Internationale luchthaven.

Dit apparatuur bestaat uit de volgende componenten: – De Localizer – De Glideslope De Localizer en de Glideslope vormen tesamen het ILS systeem – De VOR/DME.

Het apparatuur draagt zorg voor dat luchtvaartuigen de Airport kunnen traceren, maar bovenal een veilige landing kunnen uitvoeren onder elke weersomstandigheid.

Na de installatie werd het systeem in 2018 gelijk aan een eerste flight check onderworpen. Dit gebeurde met een special daarvoor ingericht vliegtuig. Het systeem werd door de technici goedbevonden en werd in gebruik genomen.

Internationaal is vanwege de garandering van de vliegveiligheid gesteld dat na 6 maanden in gebruik te zijn geweest, het systeem aan een tweede flight check moet worden onderworpen.

Het systeem werd aan de tweede flight check onderworpen in de periode 9 mei – 14 mei. Op 15 mei werd de finale rapportage uitgebracht aan dhr Faizel Baarn, Hoofd van de Luchtvaartdienst.

BEKIJK OOK
Financiënminister Achaibersing zwaait woensdag officieel af

De finale rapportage luidt dat het systemen perfect functioneert en er geen bevindingen zijn geconstateerd. Baarn geeft aan bijzonder trots te zijn op zijn technici van de afdeling Radio Technische en Electronische Diensten. Dit omdat zij dit systeem na gedegen training genoten te hebben in de Verenigde Staten, nagenoeg onder supervisie zelf hebben geinstalleerd.

Voorts hebben zij getoond onderhoud te kunnen plegen en hebben zij de tweede flight check ook samen uitgevoerd met de daarvoor ingehuurde piloten met wederom een gespecialiseerd luchtvaartuig.

Ook de samenwerking met diverse afdelingen van de JAPI Airport alsmede de Luchtverkeersleiding was perfect te noemen. “Door samenwerking en begrip voor elkaar bereiken we als Surinamers heel veel” citeert Baarn.

Met de installatie van het nieuw ILS systeem en de twee flight checks achter de rug met het positief resultaat, laat de Luchtvaartdienst optekenen dat wederom is getoond verder te hebben gewerkt aan het verder opkrikken van de reeds bestaande operationele vliegveiligheid.