fbpx
Natraject Strategisch Toerismeplan met minister Welzijn besproken

Het concept Strategisch Toerismeplan is door het team onder leiding van Sherida Mormon gefinaliseerd. Het plan, dat 30 november 2017 werd gepresenteerd aan de samenleving is op vrijdag 19 januari 2018 formeel aangeboden aan minister Ferdinand Welzijn van Handel, Industrie en Toerisme.

Tijdens het onderhoud met de minister is benadrukt, dat het Toerismebeleid van HI& T in verhoogd tempo zal worden uitgevoerd en voortgezet middels het opzetten van een Tourism Project Support Unit (TPSU).

De TPSU zal de acties c.q. stappen zoals genoemd in het Strategisch Toerismeplan moeten uitvoeren. Deze stappen beogen duurzame ontwikkeling voor de toerisme sector teweeg te brengen.

Verder zal deze unit onder andere verantwoordelijk zijn voor de coördinatie met betrekking tot het schrijven van het Master Toerismeplan, dat eind 2018 gereed moet zijn. Ook het aantrekken van foreign direct investment in samenwerking met Investsur behoort tot de taakstelling van de Tourism Support Unit.

Overigens moet de Tourism Project Support Unit worden gezien als voorloper van de bij wet in te stellen Tourism Authority. Het regeringsbeleid is gericht op het daadwerkelijk stimuleren van duurzame investeringen in de toerisme sector, waardoor ook de generaties na ons aan de toeristische producten, die Suriname te bieden heeft, kunnen verdienen.

Dit plan is vanaf woensdag 24 januari beschikbaar op de website van HI&T.(GFC)

Meer nieuws

Sanatan Dharmscholen blikken tevreden terug

GFC NIEUWS- De Sanatan Dharmscholen hebben voor het schooljaar 2019/2020 een goed slagingspercentage gerealiseerd. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Wesley Rozenhout nieuwe directeur Grassalco

GFC NIEUWS- Directeur Linus Diko van Grassalco heeft dinsdag overgedragen aan Wesley Rozenhout. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers. Klik…

Hatramij schenkt waarschuwingsborden aan OW

GFC NIEUWS- Hatramij Suriname heeft waarschuwingsborden geschonken aan het ministerie van Openbare Werken (OW). Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen wetenschappers….

Verbouwing en ontwikkeling Essed Stadion

GFC NIEUWS- In Suriname op een kwaliteitsvolle manier kunnen voetballen door te zorgen voor hoogstaande sportinfrastructuur, Dat is het doel van Surinaamse Voetbalbond (SVB). Dikke…

7 nieuwe Covid-gevallen en 1 dode

GFC NIEUWS- Het voorbije etmaal zijn 11 personen positief getest op Covid-19. Helaas viel er nog een Covid-dode en staat het aantal doden nu op…

Toename aantal coronadoden in Nederland

GFC NIEUWS- Het aantal geregistreerde coronadoden en besmettingen met het virus in Nederland blijft stijgen. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…

Ingezonden| Registratie van landsdienaren

GFC NIEUWS- In de media lazen wij dat de minister van Binnenlandse Zaken, Bronto Somohardjo, het project “Registratie van Landsdienaren” heeft geïnitieerd op zijn ministerie….

Man kapt zus na ruzie

GFC NIEUWS- De 55-jarige Jozef C. is op 14 oktober ingesloten voor mishandeling en vernieling. Dikke mensen slanken het makkelijkste af met afslanksysyeem Constantin, zeggen…