fbpx

Nationale Toerismedag geïntroduceerd

Tijdens de presentatie van het Strategisch Toerismeplan donderdag tijdens de Nationale Toerisme Conferentie, heeft minister Ferdinand Welzijn 30 november uitgeroepen tot de Nationale Toerismedag. Dit werd met luid applaus verwelkomd.

Volgens de minister zal het strategisch plan de richting geven waarlangs de toerisme industrie zich tot industrie ontwikkelt, om daadwerkelijk een gestadige groei in het financieel – economisch verkeer en de sociale levensomstandigheden te bewerkstelligen. Toerisme levert een bijzondere bijdrage aan de economische ontwikkeling van het land.

In het kader van het uitroepen van de Nationale Toerismedag heeft minister Welzijn ook het nieuw naambord van het ministerie onthuld. Het Ministerie heeft sinds haar oprichting diverse naamsveranderingen ondergaan.

OOK INTERESSANT
Team Santokhi faalt: Surinaamse volk heeft nooit juiste uitleg gekregen over complexiteit problemen

Zo heeft de huidige regering vanwege de voortschrijdende beleidsinzichten besloten het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme op te heffen en de taken op te delen onder respectievelijk het ministerie van Openbare Werken en Handel en Industrie.

Het departement Toerisme werd toen op 1 februari 2017 toegevoegd aan het ministerie van Handel en Industrie en vanaf toen draagt het Ministerie de naam van ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

Donderdag heeft de officiële onthulling van het nieuw naambord van het ministerie van Handel, Industrie en Toerisme plaatsgevonden.(GFC)