Nationale Powerlifting Kampioenschappen georganiseerd

De Surinaamse Bodybuilding en Weightlifting Bond (SBWB) heeft de Nationale Powerlifting Kampioenschappen georganiseerd. Onder publieke belangstelling zijn deze kampioenschappen op 1 juli in De Spetter gehouden.

Minister Lalinie Gopal van Sport- en Jeugdzaken zegt dat bodybuilding en gewichtheffen in vele landen een lifestyle is. Het geeft niet alleen een bepaalde uitstraling door gespierd eruit te zien, maar draagt ook bij aan een gezond lichaam en helpt beschermen tegen ziektes.

De minister merkte op dat de verschillende gyms ook beter bezocht worden en ziet dat als een aangename ontwikkeling. Onder de samenleving en vooral bij de jeugd heerst er een ongezonde leefstijl. De vele rapporten spreken daar boekdelen, gaf de minister aan. Weinig rust, ongezonde voeding en weinig bewegen of sporten zijn daar de grootste oorzaken. Volgens haar kost sporten geld, maar geen enkel activiteit die de gezondheid ten goede komt is een cent te veel uitgeven, voegde de minister aan toe. De Sportminister heeft de SBWB bedankt en gefeliciteerd met het initiatief.

De SBWB heeft op 24 juni jongstleden een nieuw bestuur gekozen met als voorzitter Chairme Koningferander. Het bestuur is voor een periode van 2 jaar gekozen. De voormalige voorzitter was Winston Wielson. Voor het eerst in de geschiedenis zal een vrouw het bestuur leiden. Koningferander heeft in het verleden ook deelgenomen aan wedstrijden.(GFC)