fbpx

Nationale Malaria Elimination Task Force geïnstalleerd

De minister van Volksgezondheid, Antoine Elias, heeft de Nationale Malaria Elimination Task Force commissie geïnstalleerd. De installatie vond plaats op ‘Malaria Day’ in the Americas, op 6 november.

De Nationale Malaria Elimination Task Force commissie heeft als taak: het evalueren van de rapportages van het malaria programma en het doen van aanbevelingen ter zake; en het gevraagd en ongevraagd adviseren van de directeur ten aanzien van maatregelen ter ondersteuning van de malariabestrijding.

De voorzitter van de commissie Martelize Eersel, vroeg de aandacht van de minister voor enkele brandende kwesties. Twee hiervan zijn: de betalingsmogelijkheden van de ziekenhuis kosten voor onverzekerden die met malaria worden opgenomen, zodat zij de malaria behandeling en kuur volledig afmaken. En dat bij aankomst van contractanten of personen in Suriname, uit landen waar malaria voorkomt zich moeten laten screenen op malaria bij het BOG.

OOK INTERESSANT
Havenbeheer Suriname wint de Port of the Year Competition

De commissie vraagt hiervoor de aandacht van de minister omdat Suriname op dit moment op weg is naar eliminatie van malaria en dus elk geval als een te veel ziet.

De minister deelde de commissie leden mee, dat hij er alles aan zal doen om de aangekaarte kwesties op te lossen samen met de instanties die daarvoor verantwoordelijk zijn. De commissie heeft een zittingsperiode van drie jaar.(GFC)