fbpx

Nationale infectie commissie geïnstalleerd

De minister van Volksgezondheid Antoine Elias, heeft de eerste nationale infectie commissie geïnstalleerd. Volgens de bewindsman is deze commissie een heel belangrijke commissie, omdat infecties goed aangepakt moeten worden binnen de gezondheidssector. De commissie is eerder deze maand geïnstalleerd en heeft een zittingsperiode van drie jaar.

De commissie is belast met de volgende taken: het gevraagd en ongevraagd geven van advies, begeleiding in de vorm van richtlijnen op het gebied van infectiepreventie en hygiëne aan alle ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen en het toezien op de registratie van infecties in ziekenhuizen en andere gezondheidsinstellingen.

OOK INTERESSANT
Operaties vanaf maandag weer mogelijk in Academisch Ziekenhuis Paramaribo

De commissie wordt voorgezeten door Kathleen Jharie, ziekenhuishygiënist. Zij is blij met deze commissie omdat er veel werk aan de winkel is ten aanzien van de hygiëne binnen de gezondheidssector.

De overige leden van de commissie zijn Gwendolien Sno-Mooikoedoe, secretaris, Ed Ijzerman microbioloog, Soerodj Harkisoen Internist, Mariska Pansa en Roberta Ameking beide ziekenhuishygiënist en Kavita Goercharn-Sital, Jurist. Voor de minister is de taak van de commissie geen eenvoudige maar wel een nobele taak.(GFC)