fbpx

Nationale Diváli manifestatie op Onafhankelijkheidsplein

Dit jaar heeft de CUS wederom het initiatief genomen om de Nationale Diváli manifestatie op zaterdag 3 november te organiseren. De activiteit is gekoppeld aan eenheid, saamhorigheid en ontwikkeling voor ons geliefd land.

De Culturele Unie Suriname (CUS) heeft door haar jaren lange inzet en bijzondere bijdrage aan vooral de natievorming een voorname plaats verworven in Suriname.
Een van de belangrijke aandachtspunten van de CUS is dat zij inspeelt en streeft naar een hogere bewustwording van natievorming en haar bijdrage levert voor bewuste en gestuurde ontwikkelingen in het land. Een belangrijk onderdeel om de ontwikkelingen bij te sturen, zijn de cultuur en traditie van de verschillende gemeenschappen in Suriname.

OOK INTERESSANT
Behalve geen water uit de kraan nu ook geen stroom in delen Paramaribo- Noord

Tijdens deze nationale activiteit wordt traditioneel de Suriname Diá opgezet op het Onafhankelijkheidsplein, waar een ieder de gelegenheid wordt geboden om “ghí” (geklaarde boter) aan te vullen ervoor. De aanloop van duizenden bezoekers elk jaar biedt hen de kans de boodschap van Diváli te mogen ervaren op zeer grootse wijze.

Naast het podiumprogramma van de Nationale Diváli manifestatie zullen er ook activiteiten zijn.