Nationale Diváli Manifestatie geannuleerd

GFC NIEUWSREDACTIE- De Culturele Unie Suriname (CUS) heeft het de afgelopen jaren kunnen bewerkstelligen dat Suriname het Diválifeest nationaal heeft gevierd met gepaste saamhorigheid.

De Nationale Diváli Manifestatie op het Onafhankelijkheidsplein is door de jaren heen een begrip geworden in onze maatschappij.

De CUS heeft altijd positieve feedback gekregen voor het organiseren en voor de wijze van organisatie van de Nationale Diváli Manifestatie. Vooral het aanmaken van de “Suriname diá” is altijd groots ontvangen door het publiek.

Gelet op de COVID-19-pandemie is de CUS de afgelopen twee jaren echter genoodzaakt geweest om de opzet van de Nationale Diváli Manifestatie te wijzigen om desondanks dit feest gezamenlijk te vieren, maar dan op afstand.

Vanwege de huidige situatie, namelijk de stijgende besmettingen en sterfgevallen door COVID-19 voelt de CUS zich thans geroepen om uitgaande van haar maatschappelijke rol, uit voorzorg de Nationale Diváli Manifestatie voor dit jaar volledig te annuleren.

De CUS rekent op volle begrip van de gemeenschap voor dit besluit. Van deze gelegenheid gebruikmaken zal de CUS het Diválifeest kort belichten en afsluiten met een boodschap voor u allen.