fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

National Geographic publiceert artikel over illegale handel in jaguars in Suriname

Op vrijdag 23 september is er een artikel van de National Geographic gepubliceerd over de illegale handel van jaguars in Suriname. Enkele onderzoekers hebben hun bezorgdheid bekendgemaakt over het ontbreken van controle op de illegale handel van dieren, waarvan velen beschermde soorten zijn.

CI-Suriname heeft als onderdeel van hun Wildlife programma negen priority species geidentificeerd en de jaguar is een van de soorten die op deze lijst voorkomt. “De bescherming van onze kostbare dieren kunnen wij niet alleen, maar moeten we gezamenlijk als gemeenschap doen. Let’s be the eyes and ears to this world of illegal wildlife trade. Indien u illegale activiteiten ziet, deze gelijk rapporteren”, aldus een reactie van Conservation International Suriname.

OOK INTERESSANT
Werkstraffen voor fatale ontgroening door Belgische studenten

Volgens het bericht van de National Geographic worden de dieren voornamelijk gedood door de lokale gemeenschap en ook Chinezen die actief zijn in het binnenland. Delen van deze dieren worden hierna voor medicinale doeleinden geëxporteerd naar Aziatische landen.