fbpx

Nationaal worstelteam voor Nederland bekend

De Surinaamse Worstelfederatie (SWF) zal in de maand september voor het derde jaar achter elkaar het nationaal worstelteam afvaardigen naar Nederland voor een trainingsstage en internationaal toernooi. Intussen is de voorselectie al 3 maanden in training geweest. Afgelopen weekend is de eindselectie die naar Nederland vertrekt, bekend geworden.

In de 6-man sterke ploeg zitten Fernando Ghoerahoe (WV Meerzorg), Widesh Ramcharan (Hind-Keserie), Rehiem Mohamed (Jai Hind), Akshay Mohan (Jai Hind), Antonio Troenodikromo (WV Commewijne) en Micha Willems (SC Tatami). Mohan, Troenodikromo en Willems zijn jeugdigen allemaal onder de 17 jaar.

Afgelopen zondag werd er ook een zware bootcamp afgewerkt onder leiding van Ro Dors van Boni’s Gym. Hij werd bijgestaan door de trainers Iwan Muntslag en Dennis Touw Ngie Tjouw, die samen met Michel Nathoe, de bondstrainers zijn. ‘Conditioneel zitten de jongens op een redelijk niveau. Het kan alleen beter worden’, zegt Nathoe.

Vandaag was er wederom een bootcamp op het programma. Daarnaast worden er 3 keer per week centrale trainingen gehouden, terwijl de worstelaars de andere dagen bij hun eigen clubs trainen.

In Nederland staan er diverse trainingssessies op programma, waaronder bij de bekende verenigingen als De Halter Utrecht, Kops Gym Amsterdam en Hercules Dordrecht. Het internationaal toernooi tegen de beste Nederlandse worstelaars vindt plaats op zondag 27 september 2015 in Sportcentrum West te Rotterdam. De SWF is nog op zoek naar enkele sponsoren die de trip naar Nederland kan helpen ondersteunen.

Foto’s: Enkele indrukken van de trainingen van de bootcamp zondagochtend te Boni’s Gym onder leiding van instructeur Ro Dors