fbpx

Nationaal worstelgala op 26 mei

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) geeft op zondag 26 mei een officieel kick-off voor het seizoen 2019.

Eerder moest de aftrap tot twee keer toe verschoven worden vanwege opgetreden overmacht situaties. Het eerste toernooi van dit jaar wordt gehouden in het Sportcomplex Kwatta.

“Het wordt een lokaal toernooi, maar mogelijk doet er toch een buitenlander mee. We willen niet meteen starten met een internationaal toernooi in Suriname. De heren en dames moeten eerst in hun ritme komen”, zegt SWF-topman Ravin Changoer.

Aan dit toernooi doen vrijwel alle toppers van Suriname mee. De toegang is gesteld op SRD 15 per persoon. “De kosten qua organisatie zijn hoog en je moet wat geld binnenhalen om deze te kunnen dekken”, zegt Changoer. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Changoer vult aan dat hoewel de kick-off nu pas officieel wordt gedaan, de activiteiten voor dit jaar al in een eerder stadium begonnen zijn. ‘Zo moesten een aantal internationale toernooien en evenementen voorbereid worden. Lokaal moesten we soms verschuiven, maar internationaal zijn zaken doorgegaan. Zo hebben we in mei een 4-mans delegatie afgevaardigd naar Barbados, waar de Caribbean Super Week gehouden werd. De focus van dit event was niet zozeer gericht op competitie, maar meer op educatie.’

BEKIJK OOK
Kosten levensonderhoud en achteruitgang koopkracht baren regering zorgen

Een coach, atleet, referee en een bestuurslid werden een week lang onderricht in alle aspecten van worstelen.

In deze delegatie is als atleet meegereisd de vrouwelijke worstelaar Ralitsa Nijman. Ze is de eerste vrouwelijke worstelaar die Suriname heeft vertegenwoordigd in het buitenland en met succes ook. Ze won van de Barbadiaan Crystal Holder in een beachworstelpartij.

Volgens Changoer reist binnenkort ook een delegatie af naar Guatemala voor 2 internationale toernooien daar. Later in het jaar volgen er ook nog andere toernooien.