fbpx
Nationaal worstelgala op 26 mei

De Surinaamse Worstel Federatie (SWF) geeft op zondag 26 mei een officieel kick-off voor het seizoen 2019.

Eerder moest de aftrap tot twee keer toe verschoven worden vanwege opgetreden overmacht situaties. Het eerste toernooi van dit jaar wordt gehouden in het Sportcomplex Kwatta.

“Het wordt een lokaal toernooi, maar mogelijk doet er toch een buitenlander mee. We willen niet meteen starten met een internationaal toernooi in Suriname. De heren en dames moeten eerst in hun ritme komen”, zegt SWF-topman Ravin Changoer.

Aan dit toernooi doen vrijwel alle toppers van Suriname mee. De toegang is gesteld op SRD 15 per persoon. “De kosten qua organisatie zijn hoog en je moet wat geld binnenhalen om deze te kunnen dekken”, zegt Changoer. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur.

Changoer vult aan dat hoewel de kick-off nu pas officieel wordt gedaan, de activiteiten voor dit jaar al in een eerder stadium begonnen zijn. ‘Zo moesten een aantal internationale toernooien en evenementen voorbereid worden. Lokaal moesten we soms verschuiven, maar internationaal zijn zaken doorgegaan. Zo hebben we in mei een 4-mans delegatie afgevaardigd naar Barbados, waar de Caribbean Super Week gehouden werd. De focus van dit event was niet zozeer gericht op competitie, maar meer op educatie.’

Een coach, atleet, referee en een bestuurslid werden een week lang onderricht in alle aspecten van worstelen.

In deze delegatie is als atleet meegereisd de vrouwelijke worstelaar Ralitsa Nijman. Ze is de eerste vrouwelijke worstelaar die Suriname heeft vertegenwoordigd in het buitenland en met succes ook. Ze won van de Barbadiaan Crystal Holder in een beachworstelpartij.

Volgens Changoer reist binnenkort ook een delegatie af naar Guatemala voor 2 internationale toernooien daar. Later in het jaar volgen er ook nog andere toernooien.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.