fbpx
Nationaal voetbalelftal wil deelnemen aan kwalificatiewedstrijden WK

GFC NIEUWS- Het streven van het nationaal voetbalelftal is om deel te nemen aan de kwalificatiewedstrijden van het WK, om door middel harde inzet als winnaar uit de bus te komen. Dit is nodig om deel te nemen aan het WK in 2022 in Qatar.

Met het oog op de internationale wedstrijden die in de planning staan op de kalender van de FIFA en de CONCACAF is er op 24 juli een web bijeenkomst gehouden tussen de Technische staf van de Nationale selectie en de voorzitter van de Surinaamse Voetbal Bond (SVB).

Het belangrijkste agendapunt was het naderen van de kwalificatiewedstrijden van de Wereld Kampioenschappen (WK) toernooi in 2022. Deze beginnen voor de Concacaf Federatie, waartoe Suriname behoort in de tweede week van oktober 2020.

Als gevolg van de Covid-19-pandemie en de noodmaatregelen die enkele maanden geleden waren aangekondigd door de Surinaamse overheid, hebben reeds enkele maanden geen voetbaltrainingen plaatsgevonden binnen de nationale selectie.

Gezien de huidige conditionele- en speltechnische omstandigheden van de spelers en gebrek aan tijd is het noodzakelijk dat de trainingen zo spoedig mogelijk worden opgestart en gefaseerd worden opgebouwd. De trainingen zullen worden aangepast en voldoen aan de huidige Covid-19-maatregelen.

De eerste periode van training zal geschieden in drie groepen van vijf personen en een groep van 4 personen op het “Owru Cul” sportcomplex aan de Letitia vriesdelaan. De trainingen geschieden onder zeer strenge voorwaarden en preventieve maatregelen met het oog om de spelers te beschermen van Covid-19 en ook tegelijkertijd een betere sportprestatie te ontwikkelen.
Hiervoor is er een protocol opgesteld dat bestaat uit Covid-19-maatregelen die in acht zullen worden genomen vanaf de periode van 3 augustus tot en met 28 augustus 2020 door het medisch team van de SVB om zodoende in aanmerking te komen voor het verlenen van dispensatie voor training van de nationale selectie.

Voor de periode van 28 augustus tot en met midden oktober volgt er een herziende versie op basis van de ontwikkelingen op het gebied van voetbal en Covid-19.

Het streven gaat uit om de spelers zo spoedig mogelijk te plaatsen in een intern trainingskamp, om zodoende de trainingen te intensiveren en de kans op besmettingen tegen te gaan.

Meer nieuws

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…