fbpx
Nationaal Leger ontvangt nieuwe boot

GFC NIEUWS- Het Nationaal Leger beschikt over een nieuwe buitenboordmotor boot.

Dit is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid. In het kader van de preventieve maatregelen die worden getroffen, met betrekking tot Covid-19 heeft minister Antoine Elias gemeend het ministerie van Defensie, met name het Nationaal Leger, te voorzien van een nieuwe buitenboordmotor boot.

Dit is mogelijk gemaakt door een donatie van $100.000 welke het ministerie ontving van LR-group. De formele overhandiging hiervan vond plaats op 30 maart.

Volgens minister Elias heeft het Nationaal Leger het ministerie van Volksgezondheid altijd bijgestaan wanneer het gaat om logistieke werkzaamheden in het binnenland. Met dit gegeven heeft het ministerie na brainstormen en overleg met de donateur besloten de helft van de donatie te besteden aan de aanschaf van een buitenboordmotor boot.

Hiermee hoopt het ministerie van Volksgezondheid de logistieke werkzaamheden van het ministerie van Defensie te versterken en in het bijzonder een bijdrage te leveren aan het beter en adequaat kunnen bewaken van de grenzen door het Nationaal Leger.

Minister Ronnie Benschop van Defensie benadrukt dat het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Defensie in nationaal belang een strategische samenwerking hebben. Het doet hem goed dat collega’s kunnen samenwerking om de veiligheid van het land te waarborgen.

Minister Elias heeft verder aangegeven dat de resterende middelen van de donatie zullen worden gebruikt voor de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE’s), ten behoeve van de ziekenhuisinstellingen. Deze worden in de loop van de week overhandigd.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…