Nationaal Leger ontvangt nieuwe boot

GFC NIEUWS- Het Nationaal Leger beschikt over een nieuwe buitenboordmotor boot.

Dit is mogelijk gemaakt door het ministerie van Volksgezondheid. In het kader van de preventieve maatregelen die worden getroffen, met betrekking tot Covid-19 heeft minister Antoine Elias gemeend het ministerie van Defensie, met name het Nationaal Leger, te voorzien van een nieuwe buitenboordmotor boot.

Dit is mogelijk gemaakt door een donatie van $100.000 welke het ministerie ontving van LR-group. De formele overhandiging hiervan vond plaats op 30 maart.

Volgens minister Elias heeft het Nationaal Leger het ministerie van Volksgezondheid altijd bijgestaan wanneer het gaat om logistieke werkzaamheden in het binnenland. Met dit gegeven heeft het ministerie na brainstormen en overleg met de donateur besloten de helft van de donatie te besteden aan de aanschaf van een buitenboordmotor boot.

Hiermee hoopt het ministerie van Volksgezondheid de logistieke werkzaamheden van het ministerie van Defensie te versterken en in het bijzonder een bijdrage te leveren aan het beter en adequaat kunnen bewaken van de grenzen door het Nationaal Leger.

Minister Ronnie Benschop van Defensie benadrukt dat het ministerie van Volksgezondheid en het ministerie van Defensie in nationaal belang een strategische samenwerking hebben. Het doet hem goed dat collega’s kunnen samenwerking om de veiligheid van het land te waarborgen.

Minister Elias heeft verder aangegeven dat de resterende middelen van de donatie zullen worden gebruikt voor de aanschaf van persoonlijke beschermingsmiddelen (PPE’s), ten behoeve van de ziekenhuisinstellingen. Deze worden in de loop van de week overhandigd.

Overige berichten