fbpx

Nationaal Leger bezig onbegrip Surinaamse vlag weg te werken

GFC NIEUWS- Luitenant Shyam Manniesingh van het Nationaal Leger (NL) heeft afgelopen week tijdens een motivatiesessies op de Mulo Noordpoolweg leerlingen van deze school meer uitleg gegeven over vaderlandsliefde en het hijsen, strijken en vouwen van de vlag op een correcte wijze.

Luitenant Manniesingh zegt dat de legerleiding vrij recentelijk een verzoek in behandeling heeft genomen van jongeren van Latour om een motivatiesessie over liefde voor land, vlag en volkslied.

Reeds twaalf scholen zijn bezocht en luitenant Manniesingh zegt geconstateerd te hebben dat de behoefte groot is om te weten hoe eerbied en respect voor de vlag moeten worden opgebracht en hoe deze te vouwen.

“Ik heb gezien dat er enorm veel onbegrip is op dat vlak. Dat proberen wij militairen te verbeteren, zodat het nationaal bewustzijn bij de leerlingen vergroot wordt,” aldus de legerofficier.

Hij heeft tijdens sessies vorig jaar het onderwerp “You were born to be great” behandeld, om jongeren te motiveren en stimuleren tot betere prestaties op school.

Luitenant Manniesingh zegt dat het afnemen van het rendement op de scholen ook het Nationaal Leger niet onberoerd laat.

Docenten en instructeurs moeten volgens hem de handen in eigen boezem steken, zodanig dat lesgeven stimulerend overkomt bij de leerlingen en zij zich geïnspireerd voelen.

Hij benadrukt dat lesgeven vol overgave moet gebeuren. Tijdens de sessies tracht luitenant Manniesingh leerlingen te motiveren door zowel voorbeelden uit het buitenland, als Suriname aan te halen, zodat de jongeren zich gesterkt voelen. Hij merkt op dat de leerlingen de sessies laaiend enthousiast ontvangen.

BEKIJK OOK
Massaal vertrek van Surinamers naar bloeiend Guyana niet uitgesloten

Urivien Bandjo, Shewam Jainath en Minousha Adjako, leerlingen van Mulo Noordpoolweg, toonden zich na afloop van de sessie zeer tevreden. Volgens hen was het duidelijk en zij erkenden dat het soms aan respect en eerbied voor de symbolen van het land ontbreekt.

Leerkracht Gracita Griffith was ook tevreden. Ze legt uit dat het de bedoeling is om zo vierdeklassers te motiveren voor het examen. De school houdt jaarlijks een motivatiesessie voor deze groep, zodat de leerlingen het examen gemotiveerd tegemoet gaan.

Nadat de schoolleiding motivatiesessies van luitenant Manniesingh op andere scholen had meegemaakt, werd besloten hem ook naar Mulo Noordpoolweg te halen.

Griffith geeft te kennen dat de houding van de leerlingen tijdens de vlaggenparade veel te wensen overlaat. “Je ziet duidelijk dat het nog niet echt in ze zit om eerbiedig te zijn tijdens de vlaggenparade.”

De school heeft het afgelopen jaar geen vlaggenparade gehad. De schoolleiding wil met de motivatiesessie bereiken dat leerlingen meer liefde en respect voor de vlag en het volkslied opbrengen.

Met de manier waarop luitenant Manniesingh aan kennisoverdracht doet, denkt Griffith dat het wel zal lukken.