fbpx

Nationaal dialoog over concept Regionale Standaard

Het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) organiseert in samenwerking met de Universiteit van Suriname, CARICOM Regional Organisation for Standards and Quality (CROSQ) en de CARICOM Energy Unit een nationale dialoog met als thema “Energy Efficiency Building Code (REEBC)”. Het dialoog vind vandaag plaats.

De algemene doelstellingen van deze nationale dialoog is om alle betrokken personen, kortom de stakeholders, die direct of indirect beïnvloed zullen worden door deze standaard, van informatie te voorzien.

Ook zullen zij in staat worden gesteld het concept Regionale standaard van commentaar te voorzien, waardoor deze kan worden gefinaliseerd. Er zal ook aandacht worden besteed aan de achterliggende gedachte en rationeel voor het ontwikkelen van de regionale standaard.

Participanten zullen bekend gemaakt worden met de technische elementen van deze regionale standaard en het belang hiervan voor land en volk van Suriname, alsmede de beïnvloeding op de handel en de economische ontwikkeling.

OOK INTERESSANT
De partij die nooit slaapt, Pertjajah Luhur, geeft maaltijden aan have- nots

Ook zal tijdens deze workshop het regionale concept standaard worden gepresenteerd, om zodoende stakeholders in staat te stellen deze te becommentariëren en feedback te geven, zodat deze, indachtig de belangen en wensen van de stakeholders, kan worden gefinaliseerd.

De REEBC, die alle aspecten van energiegebruik in gebouwen gaat aanpakken, zal naar verwachting de afhankelijkheid van geïmporteerde fossiele brandstoffen binnen de regio verminderen door het energieverbruik van gebouwen te verminderen. Bovendien kan het substantieel bijdragen aan de naleving van nationale streefdoelen voor duurzaam energiegebruik en internationale verplichtingen voor de regeling van emissie van broeikasgassen (BKG).