fbpx
NATIN-ICT ontvangt donatie ter waarde van $170.000

De opleiding ICT van het Natuurtechnisch Instituut (NATIN) heeft een schenking mogen ontvangen van de Republiek India, ter waarde van $ 170.000,00.

Deze schenking is van grote waarde voor de versterking van het onderwijs in Suriname en dan met name voor de ICT-opleiding van het NATIN.

Dankzij deze schenking is het mogelijk geworden om nieuwe apparatuur en leermiddelen aan te schaffen, die de ICT-opleiding naar een nog hoger niveau zullen brengen.

Een geweldige stap voorwaarts die in grote mate zal bijdragen aan de ontwikkeling van kennis en vaardigheden bij de studenten, wat leidt tot het vormen van vakkundige arbeidskrachten voor de ICT-sector en onze samenleving.

De officiële overhandiging zal woensdag verricht worden door de Indiase ambassadrice, M. Subashini. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs zal ook aanwezig zijn.

Meer nieuws

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.

DOE en A20 gaan samenwerken

GFC NIEUWS- Met het oog op de stabiele ontwikkeling van Suriname, tekenen op 27 november de politieke partijen Democratie en Ontwikkeling in Eenheid (DOE) en…

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…