fbpx

Nabestaanden die negatief praten over overleden familieleden moeten zich diep schamen

INGEZONDEN- Het is vaker in het nieuws te lezen dat personen die al zijn overleden en zich dus niet meer kunnen verdedigen op genadeloze manier worden nagetrapt door hun ex- geliefden, kinderen en andere familieleden.

Bekend is nu ook het geval van een hoogbejaarde vrouw uit Rotterdam die het nodig vond om jaren nadat haar echtgenoot is overleden slecht over hem te praten vanwege zijn overspelig gedrag toen hij nog leefde.

Wat voor zin heeft het om als weduwe een reeds overleden persoon zo te breken bij zijn nabestaanden omdat hij veel buitenvrouwen heeft gehad? Is het een manier om de eigen frustraties te verwerken?

Een al overleden persoon natrappen is een zeer lage daad, tenzij het gaat om een echte crimineel.

BIJ OVERSPEL RELATIE VERBREKEN EN NIET KLAGEN

Het komt dikwijls voor dat zowel vrouwen en mannen jarenlang en soms zelfs een leven lang hun liefdesrelaties in stand houden terwijl ze honderd procent zeker weten dat er sprake is van overspel.

BEKIJK OOK
Vrouwen krijgen vaak complimenten over hun uiterlijk terwijl ze die niet verdienen

Het beste is om bij ontrouw de relatie te verbreken indien men er veel moeite mee heeft. Maar bij een man blijven tot zijn dood om hem daarna pas bij zijn familie neer te halen is onaanvaardbaar.

Deze oude dame uit Rotterdam had toen haar man nog in leven was actie moeten ondernemen, bijvoorbeeld door hem te verlaten.

Maar het is zeer ongepast om zijn heel leven nog bij hem te blijven maar wanneer hij al in zijn graf ligt hem helemaal te breken terwijl hij zich niet meer kan verweren.

R. Pinas

DISCLAIMER: Publicatie van ingezonden stukken houdt niet in dat de GFC Nieuwsredactie het eens is met de inhoud