fbpx

Nabestaande vliegramp: “hier is het bloed vergoten’’

29 jaar geleden voelden de meeste Paranan in de vroege ochtend van 7 juni de trillingen van de grond toen het vliegtuig van de Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) vlucht PY – 764 neerstortte tijdens een landing bij mist. Dit gebeurde nabij de Johan Adolf Pengel Luchthaven.

Districtscommissaris Armand Jurel heeft donderdag een krans ter nagedachtenis van de gevallenen gelegd. De burgervader deed dat in navolging van enkele nabestaanden, die zich al vroeg bij het monument bevonden om hun geliefden te herdenken.

“Hier is het bloed vergoten”, zegt een nabestaande, terwijl ze naar resten van het vliegtuig wees, die eerst begraven waren, maar nu weer te zien zijn door het drassige savanezand. Alle negen bemanningsleden en 167 passagiers kwamen om het leven, 11 passagiers en een hond overleefden deze ramp.

OOK INTERESSANT
Parlement zal activisten meer betrekken bij proces kiesregeling

Volgens de burgervader hebben veel Paranen een dierbare verloren bij deze ramp. Eerder werd de omgeving schoongemaakt en het monument opgepoetst door het commissariaat. Jurel hoopt dat zo een vliegramp zich nooit meer voordoet.(GFC)