Naaktfoto’s scholiere verspreid op Facebook

De politie van Rijdsdijk heeft Kevin D. en Xavier aangehouden op verdenking van het verspreiden van naaktfoto’s van een jonge vrouw.

De scholiere kreeg op school te horen van een leerkracht dat er naaktfoto’s van haar op Facebook waren verspreid. Zij deed meteen aangifte tegen haar vriend Kevin D. voor wie zij de foto’s via Whatsapp had gestuurd en Xavier van wie zij wist dat de foto’s op zijn mobiel waren opgeslagen.

Kevin werd opgespoord en aangehouden. Aan de hand van zijn verklaring werd Xavier ook opgespoord en aangehouden.

Kevin die niet met zijn mobiele telefoon kan appen, maakt gebruik van de telefoon van zijn moeder of van Xavier om met zijn vriendin te chatten. Hij zegt per ongeluk niet te hebben uitgelogd van zijn Facebook-account op de telefoon van zijn vriend Xavier, waardoor de foto’s automatisch op de telefoon werden opgeslagen.

Xavier die op dezelfde school met het slachtoffer zit, zegt de foto’s met een andere leerling te hebben gedeeld en uiteindelijk belandde deze op Facebook.

Xavier is ingesloten, terwijl de vriend na een ernstige waarschuwing voor zijn nonchalant gedrag werd heengezonden, na te zijn verhoord. De politie onderzoekt deze zaak verder.

De politie doet nog eens een beroep op de samenleving om geen filmpjes of foto’s die een bepaalde impact op het leven hebben door te sturen. Het verspreiden van pornofilmpjes of naaktfoto’s van anderen is strafbaar.(GFC)

Overige berichten