fbpx
Naaktfilms doorsturen is crimineel gedrag, je maakt het leven van een ander helemaal kapot

GFC NIEUWS- Je bent een crimineel als je zonder toestemming naaktfilms of naaktfoto’s van je partner of ex- partner of wie dan ook op het internet plaatst. Ook het doorsturen van deze naaktbeelden mag gekwalificeerd worden als crimineel gedrag.

Dat zegt de voorzitster van de G.H. Internationale vrouwenbeweging Jennifer Atmo aan GFC Nieuws.

Zij krijgt regelmatig hulpvragen van meisjes en vrouwen uit voornamelijk Paramaribo en Wanica, die slachtoffer zijn geworden van mannen die zich schuldig maken aan dergelijke onbetamelijke handelingen.

“Veel personen die naaktbeelden van hun ex- vriendin of andere meisjes op het net plaatsen hebben soms geen flauw benul hoeveel geestelijke schade ze hiermee aanrichten bij hun slachtoffers. De gevolgen voor deze vrouwen zijn weleens desastreus! Het kan een mens helemaal kapot maken en zelfs ertoe aanzetten iets heel ergs te doen”.

“Een deel van de daders weet nota bene niet eens dat ze daarmee een strafbaar feit plegen. Je bent simpelweg een crimineel als je zoiets doet. Plaats dus geen beelden op het net en stuur ook niets door. Een mens met een beetje empathisch vermogen doet dat niet. Alleen een harteloos mens”, stelt de voorzitster.

Ze adviseert alle vrouwen om in deze tijd erg alert te zijn en zich niet te laten filmen of fotograferen. “Eenmaal je naaktbeelden op het net zijn geplaatst, is dat  helaas voor altijd. Je krijgt de naaktbeelden niet makkelijk meer eraf. Wees dus voorzichtig”, meldt ze tot slot.

Meer nieuws

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.