fbpx

Naaktfilms doorsturen is crimineel gedrag, je maakt het leven van een ander helemaal kapot

GFC NIEUWS- Je bent een crimineel als je zonder toestemming naaktfilms of naaktfoto’s van je partner of ex- partner of wie dan ook op het internet plaatst. Ook het doorsturen van deze naaktbeelden mag gekwalificeerd worden als crimineel gedrag.

Dat zegt de voorzitster van de G.H. Internationale vrouwenbeweging Jennifer Atmo aan GFC Nieuws.

Zij krijgt regelmatig hulpvragen van meisjes en vrouwen uit voornamelijk Paramaribo en Wanica, die slachtoffer zijn geworden van mannen die zich schuldig maken aan dergelijke onbetamelijke handelingen.

“Veel personen die naaktbeelden van hun ex- vriendin of andere meisjes op het net plaatsen hebben soms geen flauw benul hoeveel geestelijke schade ze hiermee aanrichten bij hun slachtoffers. De gevolgen voor deze vrouwen zijn weleens desastreus! Het kan een mens helemaal kapot maken en zelfs ertoe aanzetten iets heel ergs te doen”.

BEKIJK OOK
Man die 17-jarige zoon doodschoot en vervolgens zelfmoord pleegde had psychische problemen

“Een deel van de daders weet nota bene niet eens dat ze daarmee een strafbaar feit plegen. Je bent simpelweg een crimineel als je zoiets doet. Plaats dus geen beelden op het net en stuur ook niets door. Een mens met een beetje empathisch vermogen doet dat niet. Alleen een harteloos mens”, stelt de voorzitster.

Ze adviseert alle vrouwen om in deze tijd erg alert te zijn en zich niet te laten filmen of fotograferen. “Eenmaal je naaktbeelden op het net zijn geplaatst, is dat¬† helaas voor altijd. Je krijgt de naaktbeelden niet makkelijk meer eraf. Wees dus voorzichtig”, meldt ze tot slot.