Naakte vrouwen zetten Highway Patrol aan het werk

Redactie GFC Nieuws — Drie naakte tieners hielden woensdag de politie in het Amerikaanse Florida behoorlijk bezig. De dames smeerden in het openbaar elkaars lichaam in met zonnebrandcrème. Dat leidde tot een forse inzet van politie en materieel.

De alarmcentrale kreeg een noodoproep binnen: drie vrouwen lagen op een rustplaats langs een snelweg. “Ze zijn alledrie naakt, en ze doen zonnebrandcrème op,” gaf de beller door.

Toen een trooper hen benaderde, vertelden de vrouwen – de 18-jarige Oasis McLeod, Jeniyah McLeod en Cecilia Young, beiden 19 jaar oud – dat ze net gedoucht hadden en zich aan de lucht droogden. Tijdens het gesprek sprongen de verdachten in een auto en vluchtten de snelweg op.

Achtervolging

De trooper startte de achtervolging, maar brak die af omdat die niet voldeed aan de criteria van de Florida Highway Patrol.

Kort daarna kreeg de Patrol een nieuwe melding: een voertuig reed roekeloos op de snelweg. Een trooper zag dat de auto tegen het verkeer in reed.

Al gauw bleek dat het om de drie vluchtelingen ging. De agenten schoten een GPS-pijl vast aan de wagen, zodat zij het voertuig op veilige afstand konden volgen.

De vrouwen gingen van de snelweg en stopten bij een kleine supermarkt. Agenten probeerden hen aan te houden, maar na een korte schermutseling konden de vrouwen opnieuw ontkomen.

Op een autoweg werd een van de banden van de vluchtauto kapot geschoten, waarna de wagen door een politieauto van de weg werd gereden.

Ook toen gaven de vrouwen het niet op. Zij haakten de armen in elkaar om te voorkomen dat zij uit hun voertuig werden getrokken.

Er moesten tasers aan te pas komen om hen te bedwingen. De vrouwen zullen worden vervolgd voor een reeks van aanklachten. De politie maakte niet bekend of de verdachten bij hun aanhouding inmiddels gekleed waren.