fbpx

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/gfcnieu1/public_html/wp-content/themes/mts_newsonline/functions.php on line 175

Na Russisch coronavaccin, nu ook Chinees vaccin beschikbaar voor Venezolanen

GFC NIEUWS GEZONDHEIDSREDACTIE- Venezuela,  het eerste Zuid-Amerikaanse land dat deelneemt aan klinische onderzoeken met het Russische coronavaccin Sputnik V, zal op korte termijn ook haar burgers inenten met een Chinees coronavaccin.

De klinische fase 3-onderzoeken met het Russische vaccin beginnen deze maand. De bedoeling is dat 2.000 burgers uit Caracas worden ingeënt.

President Nicolas Maduro meldde vorige week in een televisie-uitzending dat daarenboven behalve het Russische, ook het Chinese Covid-19-vaccin deze maand, oktober, beschikbaar zal zijn voor personen in zijn land.

OOK INTERESSANT
Santokhi voorstander intensieve samenwerking met Argentinië

Hij verklaarde dat het selectieproces van vrijwilligers voor de onderzoeken met het Chinees vaccin is begonnen en dat zijn zoon Nicolas Maduro Guerra en zijn oudere zus Maria Teresa Maduro hebben besloten om aan het proces deel te nemen.

“Zodra de proeffase is afgelopen, beginnen we met het vaccinatieplan”, zegt hij. De staatsman benadrukt dat zorgpersoneel, leraren, senioren en mensen met chronische ziekten voorrang zullen krijgen.