fbpx

“Na mei wordt Valutawet aan flarden geschoten”

GFC NIEUWS- De regering heeft er alle baat bij dat de verkiezingen van 25 mei normaal plaatsvinden, zegt NPS-topper Michel Felisi, die voorspelt dat de nieuwe Valutawet na mei aan flarden zal worden geschoten.
De argumentatie van corona kan niet gebruikt worden om de verkiezingen uit te stellen. Suriname doet het tot op dit moment goed qua bestrijding van het virus, meent Felisi, die weet dat de regering er geen behoefte aan heeft om de verkiezingen uit te stellen.
Hij baseert dit op het gegeven dat heel wat maatregelen die zijn getroffen door de regering om de schijn op te wekken dat het goed gaat met het land, geen stand zullen houden na mei. De zogenaamde maatregelen die zijn getroffen en die het volk het idee moeten geven dat de regering in staat is om de economische crisis te beheersen, het schijn dat zij opwekken dat zij voor de arme man opkomen door een Valutawet af te kondigen die ervoor zal zorgen dat die koers omlaag gaat en de prijzen in de winkels zullen droppen, zullen als een atoombom ontploffen, zegt Felisie.
“De Valutawet heeft een korte levensduur. Na mei of juni is de nieuwe Valutawet aan flarden geschoten. Zijn werking zal geen enkel effect meer hebben. De regering wil dat er gestemd moet worden voordat die negatieve effecten van al datgene dat ze hebben uitgehaald en al dat gerommel met en het opsouperen van de kasreserve, nog meer leningen en het opnemen van hun reserve bij het IMF zichtbaar worden.”

BEKIJK OOK
LAMAT bezoekt Suriname om medische hulp te verlenen