fbpx

Na een jaar Covid-19 wereldwijd: 119 miljoen besmet, 67,4 miljoen genezen en 2,64 miljoen sterfgevallen

GFC NIEUWSREDACTIE- De wereld kampt al langer dan een jaar met het coronavuris (Covid-19).

Intussen zijn wereldwijd 119 miljoen besmet geraakt, 67,4 miljoen genezen en 2,64 miljoen personen overleden aan de gevolgen van het virus, dat voor het eerst opdook in China in december 2019.

China heeft 90.027 besmette gevallen gehad, 85.209 zijn hersteld en 4.636 overleden.

De top vier landen die het hardst zijn getroffen qua aantal besmettingen en doden zijn respectievelijk: de Verenigde Staten van Amerika, Brazilië, India en Rusland.

In Suriname zien de cijfers per 13 maart, een jaar na de vaststelling van het eerste geval in ons land, er als volgt uit: besmet 9.012, hersteld 8.506 en 176 sterfgevallen.
corona update suriname | GFC Nieuws

Volgens gezondheidsautoriteiten was de tweede piek in Suriname milder. Dagelijks noteren wij mindere positieve gevallen.

Het dagelijks aantal gerapporteerde positieve Covid-19-testen, is nu bijkans twee weken onder de tien.

BEKIJK OOK
Chinese ondernemer doodgeschoten bij roofoverval, arbeider in hoofd geraakt

Het reproductiecijfer blijft onder de 1, hetgeen een teken is dat wij vooralsnog geen stijging hoeven te verwachten en heeft de regering de lockdown-maatregelen verder versoepeld.

De Covid-vaccinatiecampagne is ruim twee weken gaande, maar toch wordt de samenleving aangespoord om voorzichtig te zijn.

Hoewel het aantal nieuwe besmettingen sterk is gedaald, moeten we zeer alert blijven. Het is absoluut geen tijd om te “feesten”. De import van Covid-19-cases blijft een reëel gevaar.

Met name uit Brazilië waar de corona epidemie thans een ongekende omvang heeft bereikt en waar transmissie van de gevreesde “Manaus” (P1) variant toeneemt.

In Frans-Guyana is de aanwezigheid van twee gemuteerde varianten vastgesteld, namelijk de Britse-variant en de Manaus-variant.