Na Dolce & Gabbana weet ook Burger King niet met chop sticks om te gaan

Redactie GFC Nieuws — Burger King ging opnieuw de fout in met een reclamecampagne die door velen als racistisch werd ervaren. Deze keer was het de promo voor een Vietnamese schotel die voor ophef zorgde. De advertentie moest de nieuwe Sweet Chili-schotel promoten, maar wekte online alleen maar walging.

Een Nieuw-Zeelandse vestiging van de fast food-keten liet acteurs een hamburger met eetstokjes eten. Niet op de gebruikelijke manier met twee stokjes in één hand, maar ongeveer zoals in het Westen met vork en mes gegeten wordt.

Op sociale media vroeg men zich af wat het restaurant bezielde om eetstokjes als dwaze primitieve instrumenten af te beelden.

Een twitteraar vroeg zich af hoe het eruit zou zien wanneer in Vietnamese advertenties vork en mes als chop sticks zouden worden gebruikt, en sinds wanneer “subtiel racisme” grappig was.

De miskleun van Burger King is vooral opmerkelijk, omdat het nog maar enkele maanden terug is dat Dolce & Gabbana diep door het stof moest na een vergelijkbare blunder.