fbpx
Na 40 jaar eindelijk positieve ontwikkeling in dossier AOW-gat

GFC NIEUWS- Op 27 oktober is tijdens de plenaire vergadering van de Tweede Kamer de motie van het Kamerlid Steven van Weyenberg (D66) met ruime meerderheid aangenomen.

Deze motie, inhoudende het verzoek aan de regering tot het instellen van een adviescommissie van wijzen; die moet nagaan welke juridische grondslagen gehanteerd kunnen worden om de ex-Koninkrijksgenoten tegemoet te komen in hun onvolledige AOW opbouw.

De motie werd eerder aangekondigd tijdens het Notaoverleg van de Vaste Commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. De commissie krijgt de opdracht om vóór de verkiezingen met een rapport uit te komen.

Kamerleden hebben zich gecommitteerd aan het feit dat ook tijdens de volgende kabinetsonderhandeling het AOW-gat Surinamers(ex) Rijksgenoten besproken zal worden. De afvaardiging van Stichting HOOB (voorheen AOW SurNeds) en aanwezige betrokkenen volgden in spanning de stemming vanaf de publieke tribune. Na de stemming waren de emoties op de gezichten van deze mensen duidelijk te zien.

Stichting HOOB heeft veel geïnvesteerd, en is daarom opgelucht, blij en vooral voorzichtig optimistisch met dit resultaat. In deze complexe materie heeft HOOB zich goed verdiept waardoor het mogelijk is om ook bij de implementatie van de motie een adequate bijdrage te kunnen leveren. H

OOB zal zich inzetten om de opgedane kennis en expertise die eigenlijk in meer dan 40 jaar is opgebouwd, gebruikt zal worden bij het zoeken naar oplossingen.

HOOB roept alle betrokken partijen die een bijdrage willen en kunnen leveren op, om zich in een platform te bundelen. Dit kan door een constructieve samenwerking, ter ondersteuning van de commissie bij het zoeken en vinden van een oplossing.

Stichting HOOB blijft gefocust op realisatie van haar doelstellingen en zal U consistent informeren over de stand van zaken.

Meer nieuws

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…

Wegomlegging in verband met 25 november

GFC NIEUWS- In het kader van de herdenking van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid, waarbij door de gewapende machten een parade en defilé zal worden gehouden,…

Dorpelingen keuren kaart Wit Santi goed

GFC NIEUWS- Bewoners van Wit Santi in Para hebben afgelopen zaterdag de kaart van het woon- en leefgebied van Wit Santi goedgekeurd tijdens een dorpsvergadering.

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.