fbpx
Facebook Pagelike Widget

MZ stuurt epidemiologisch team naar Oost-Suriname

GFC NIEUWS- De Medische Zending (MZ) heeft vandaag met ondersteuning van een aantal partners na overleg met het Ministerie van Volksgezondheid een epidemiologisch team gestuurd naar het Lawagebied om een situatieanalyse te maken van Goninikrikimofo en omliggende kampen.

Dit team bestaat uit een epidemioloog, infectioloog, twee artsen van het Coördinatie centrum en het gezondheidsteam van polikliniek Stoelmanseiland. Gedurende drie dagen zullen mogelijke contacten in Suriname van de positieve gevallen in Frans-Guyana in kaart worden gebracht.

Een ieder van Goninikrikimofo zal gescreend en getest worden. Deze samples worden vandaag meteen naar Paramaribo overgebracht voor onderzoek.

In de omliggende kampen zal er nagegaan worden welke mensen symptomen vertonen en zullen meteen getest worden. Dit alles vindt simultaan plaats met het gezondheidsteam van Frans-Guyana, dat aan de Franse kant zal opereren.

Het is voor MZ van belang om een beeld te krijgen van de situatie, zodat het ministerie van Volksgezondheid voldoende informatie krijgt om verdere stappen te ondernemen.

Aan de gemeenschap van beide kanten van de rivier, wordt gevraagd zoveel als mogelijk in de dorpen en kampen te blijven.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…