fbpx
MZ-medewerkers Gonini in thuisquarantaine

GFC NIEUWS- Naar aanleiding van de recente positieve Covid-19 gevallen dichtbij het grensgebied in het Oosten van Suriname, is de Medische Zending (MZ) genoodzaakt haar dienstverlening in dit gebied tijdelijk aan te passen.

De Gezondheidszorg Assistenten van poli Gonini zijn in thuisquarantaine geplaatst. Dit door mogelijk contact met een positief geteste Covid-19-patiënt van Frans-Guyana.

De poliklinieken in Oost-Suriname zijn daarom tot nader order alleen voor prenatale zorg en spoedgevallen beschikbaar.

Voor alle andere diensten moet er telefonisch contact opgenomen worden met de poliklinieken. Het betreft de poliklinieken: Cottica, Agaigoni, Stoelmanseiland, Apoema, Nason, Langatabiki, Gakaba, Godoholo, Drietabbetje, Karmel en Kawemhakan. Polikliniek Gonini is tot nader order gesloten.

“Wij verzoeken vooral de gemeenschap in het voornoemd gebied om zoveel als mogelijk thuis/ in het dorp te blijven. Dus reis niet af van en naar de buurlanden en de anderen districten in Suriname. Wij verzoeken ook de mensen (familieleden en dorpsgenoten) die in Paramaribo vertoeven, niet naar het binnenland af te reizen. Houdt sociale afstand. Was regelmatig uw handen,” aldus de oproep van MZ.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…