fbpx

MZ-medewerkers Gonini in thuisquarantaine

GFC NIEUWS- Naar aanleiding van de recente positieve Covid-19 gevallen dichtbij het grensgebied in het Oosten van Suriname, is de Medische Zending (MZ) genoodzaakt haar dienstverlening in dit gebied tijdelijk aan te passen.
De Gezondheidszorg Assistenten van poli Gonini zijn in thuisquarantaine geplaatst. Dit door mogelijk contact met een positief geteste Covid-19-patiënt van Frans-Guyana.
De poliklinieken in Oost-Suriname zijn daarom tot nader order alleen voor prenatale zorg en spoedgevallen beschikbaar.
Voor alle andere diensten moet er telefonisch contact opgenomen worden met de poliklinieken. Het betreft de poliklinieken: Cottica, Agaigoni, Stoelmanseiland, Apoema, Nason, Langatabiki, Gakaba, Godoholo, Drietabbetje, Karmel en Kawemhakan. Polikliniek Gonini is tot nader order gesloten.
“Wij verzoeken vooral de gemeenschap in het voornoemd gebied om zoveel als mogelijk thuis/ in het dorp te blijven. Dus reis niet af van en naar de buurlanden en de anderen districten in Suriname. Wij verzoeken ook de mensen (familieleden en dorpsgenoten) die in Paramaribo vertoeven, niet naar het binnenland af te reizen. Houdt sociale afstand. Was regelmatig uw handen,” aldus de oproep van MZ.

BEKIJK OOK
"Inheemsen moeten elkaar beschermen"