fbpx
MZ concentreert zich op awareness en epidemiologische missies

GFC NIEUWS- De Medische Zending (MZ) concentreert zich momenteel op het brengen van bewustwording bij de bewoners in het binnenland rond de orde en veiligheidsmaatregelen van COVID-19.

Deze lockdown is recentelijk door de regering ingesteld om verspreiding van het COVID-19 coronavirus vanuit de buurlanden te voorkomen. Verder concentreert de MZ zich volgens algemeen directeur Herman Jintie ook op het uitvoeren van epidemiologische missies, om op een actieve wijze positieve gevallen op te sporen.

Jintie geeft aan dat alle 51 MZ-poliklinieken in het binnenland zitten in het gebied dat is afgesloten. Het gebied is verdeeld in 5 regio’s, waarvan het overgrote deel in het zuiden bij de inheemsen. De activiteiten die zijn uitgevoerd concentreren zich rond het brengen van bewustzijn naar de gezondheidswerkers in eerste instantie en de PPE-training om de mensen voor te bereiden op eventueel contact met suspected cases.

Daarnaast heeft de MZ zich ook beziggehouden met het distribueren van PPE’s naar haar verschillende poliklinieken. De epidemiologische missies naar de diverse gebieden dienen om op een actieve wijze te vinden. Vaak genoeg is er niet veel informatie voor handen. “Maar op het moment dat we horen dat er een suspected case is dan bereiden we verschillende teams voor om die gebieden aan te doen,” zegt direct Jintie.

De bewustwordingsactiviteiten voor de diverse gemeenschappen in het binnenland worden uitgevoerd door middel van sessies met het Traditioneel Gezag en voorlichting door middel van audio en video in verschillende talen. Verder geschiedt dat door het aangaan van partnerschappen met radio- en tv-stations.

Ook worden lokale organisaties, zoals ngo’s en andere actieve groepen als de Vereniging van Inheemse Dorpshoofden in Suriname (VIDS) en met hun van gedachten gewisseld over hoe deze grote operatie uit te voeren.

Meer nieuws

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…

China wil versterking band met Suriname

GFC NIEUWS- De ambassadeur van China, Liu Quan, heeft tijdens een bezoek aan de minister van Natuurlijke Hulpbronnen (NH), David Abiamofo, het belang van het…

Man (26) overleden na botsing met boom

GFC NIEUWS- 29/11/20- Bij een eenzijdig ongeval is zondagmorgen een 26- jarige man om het leven gekomen. Getuigen hebben het slachtoffer nog gereanimeerd.

Covid-19: 82 testen, 1 positief

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal testte slechts 1 persoon in Paramaribo positief op Covid-19. In totaal zijn 82 testen uitgevoerd.

Wayana willen eeuwenoud pad herstellen

GFC NIEUWS- Door een historisch looppad van de Wayana in Zuid-Oost Suriname weer open te kappen, kunnen de Wayana Inheemsen, die dorpen hebben in zowel…

Ricardo Panka nieuwe woordvoerder NDP

GFC NIEUWS- De Nationale Democratische Partij (NDP) laat in een persbericht weten dat vanaf 27 november Ricardo Panka als woordvoerder van de partij zal optreden.