fbpx

MZ blijft grensgebieden zuidoosten monitoren

GFC NIEUWS- De Medische Zending (MZ) blijft het zuidoosten van Suriname, met name de grensgebieden met Frans-Guyana, monitoren, zegt directeur Herman Jintie van de Medische Zending (MZ).
Hij wijst erop dat de infecties in het oosterbuurland zijn toegenomen, waardoor monitoren van de grensgebieden nog steeds van belang is.
De MZ-directeur geeft aan dat de dienst in contact blijft met haar Franse counterpart. Er wordt voornamelijk gekeken naar de strategie die zij hanteren op hun grondgebied. Op dit moment monitort de Medische Zending haar klinieken in het oosten.
Aan de Marowijnerivier en de bovenloop van deze rivier blijft men de situatie in het oog houden en elk suspect geval wordt met alle kundigheid afgehandeld. Directeur Jintie benadrukt dat het in principe gaat om het beheersen van de situatie.
Zijn dank gaat op dit moment uit naar eenieder die tot nu toe een bijdrage hierin levert. “Vooral de gemeenschap die tot nu toe de Medische Zending bijstaat om elk suspect geval te melden op poliklinieken in de dorpen,” aldus de MZ-directeur.

BEKIJK OOK
NH voert in samenwerking met EBS driedaagse missie te Godoholo uit