fbpx
Facebook Pagelike Widget

MZ blijft grensgebieden zuidoosten monitoren

GFC NIEUWS- De Medische Zending (MZ) blijft het zuidoosten van Suriname, met name de grensgebieden met Frans-Guyana, monitoren, zegt directeur Herman Jintie van de Medische Zending (MZ).

Hij wijst erop dat de infecties in het oosterbuurland zijn toegenomen, waardoor monitoren van de grensgebieden nog steeds van belang is.

De MZ-directeur geeft aan dat de dienst in contact blijft met haar Franse counterpart. Er wordt voornamelijk gekeken naar de strategie die zij hanteren op hun grondgebied. Op dit moment monitort de Medische Zending haar klinieken in het oosten.

Aan de Marowijnerivier en de bovenloop van deze rivier blijft men de situatie in het oog houden en elk suspect geval wordt met alle kundigheid afgehandeld. Directeur Jintie benadrukt dat het in principe gaat om het beheersen van de situatie.

Zijn dank gaat op dit moment uit naar eenieder die tot nu toe een bijdrage hierin levert. “Vooral de gemeenschap die tot nu toe de Medische Zending bijstaat om elk suspect geval te melden op poliklinieken in de dorpen,” aldus de MZ-directeur.

Meer nieuws

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.

Dringende aanpak natte infrastructuur Saramacca

GFC NIEUWS- Tijdens een spoed onderhoud tussen het DNA-lid Radjendre Debie en districtscommissaris Sherin Bansi-Durga van Saramacca met de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij…

Geen nieuwe Covid-gevallen maandag

GFC NIEUWS- Al twee dagen op rij is niemand positief getest op Covid-19. Het voorbije etmaal zijn 23 testen uitgevoerd en testte iedereen negatief.

Achaibersing buigt zich over knelpunten BBGO

GFC NIEUWS- Minister Armand Achaibersing van Financiën en Planning heeft zich samen met het bestuur van de Bond voor Belangenbehartiging Gepensioneerden uit Overheidsdienst (BBGO) gebogen…

BEP brengt bezoek aan Kwinti en Pamaka Gaaman

GFC NIEUWS- Een delegatie van de politieke partij BEP onder leiding van voorzitter Ronny Asabina heeft op Onafhankelijkheidsdag een kennismakingsbezoek gebracht aan de pas beëdigde…

Succesvolle launch NPS Global Village

GFC NIEUWS- Op initiatief van afdeling Nederland van de Nationale Partij Suriname (NPS) is recent tijdens een virtuele kick-off meeting de NPS Global Village gestart.

Vergunning City Change opgeschort

GFC NIEUWS- De Centrale Bank van Suriname heeft conform artikel 38 lid 2 Wet Toezicht Geldtransactiekantoren 2012 de door haar aan City Change, gevestigd aan…