fbpx

Mysterieuze viagra-achtige chemische lek mogelijk oorzaak slaapziekte en hoge seksdrift dorpelingen Kazachstan

GFC NIEUWS- In twee kleine dorpjes van Noord-Kazachstan leden de inwoners al jaren aan een mysterieuze slaapziekte en een onverklaarbare seksdrift van tijd tot tijd.
Overdag vielen de dorpelingen zonder aanleiding spontaan in slaap. Soms sliepen ze dagenlang, zodat het bijna leek alsof ze in coma lagen, schrijft The Sun.
Het eerste geval dook op in 2013, en onderzoekers zaten sindsdien met hun handen in het haar. Naast de spontane dutjes die dagenlang kunnen duren, waren er ook veel bijwerkingen. Mensen kregen last van hoofdpijn, misselijkheid, geheugenverlies en soms zelfs hallucinaties. Een paar schoolkinderen dutten in en werden wakker in een levensechte nachtmerrie, waar slangen in hun bed kropen en wormen hun handen opaten. Zelfs huisdieren vielen ten prooi aan de mysterieuze aandoening.
De dorpelingen hadden zelf wel een idee waar de ziekte door werd veroorzaakt: de verlaten uraniummijnen in de omgeving. Ooit waren de dorpjes bedrijvige mijnstadjes. Maar nadat de mijnen werden gesloten, na de val van de Sovjet-Unie, liepen de dorpen leeg.
Onderzoekers onderzochten het probleem, maar vonden in eerste instantie niet iets wat de ziekte kon veroorzaken. In sommige huizen was wel meer radioactiviteit dan gewoonlijk, maar niet zoveel dat het fenomeen verklaard kon worden. Ook werden de grond onderzocht op giftige zware metalen en de luchtkwaliteit werd gemeten, maar alle meten waren binnen de grenzen.
Er kwam uiteindelijk een grootschalig medisch onderzoek. Toen bleek daaruit dat de inwoners wel erg veel koolstofmonoxide inademden.
De oude uraniummijnen kregen weer bezoek van de onderzoekers. Ze testten de luchtkwaliteit opnieuw, en die uitkomst was – met het medisch onderzoek in het achterhoofd – opmerkelijk: ondanks dat de mijnen gesloten waren, stootten ze om de zoveel tijd koolstofmonoxide uit. Hierdoor daalt het zuurstofgehalte in de lucht, wat de echte reden is voor de slaapziekte in de dorpen.
Intussen zijn de dorpen geëvacueerd.

BEKIJK OOK
18-jarige leerling vanaf 25 mei vermist