fbpx
Facebook Pagelike Widget

Mysterieuze doden Nigeria door bestrijdingsmiddelen

De Wereldgezondheidsorganisatie WHO houdt er rekening mee dat de mysterieuze ziekte waaraan in Nigeria achttien mensen zijn overleden, het gevolg is van een vergiftiging met onkruidbestrijdingsmiddelen.

Een woordvoerder zegt volgens nos.nl dat uit tests geen virale of bacteriële infectie naar voren is gekomen. Ebola of een ander virus wordt uitgesloten.

De slachtoffers komen uit de stad Ode-Irele, in het zuidwesten van Nigeria. Zij kregen allemaal tussen 13 en 15 april problemen met hun zicht en hoofdpijn. Het lijkt erop dat het centrale zenuwstelsel werd aangetast. De patiënten raakten vervolgens buiten bewustzijn en stierven binnen 24 uur, schrijft nos.nl.

Het onderzoek naar de oorzaak van de mysterieuze sterfgevallen is uitgevoerd door de universiteit van Lagos. Er zijn tot nu toe geen nieuwe gevallen gemeld.(nos.nl)

Meer nieuws

Surinaamse kunst in de VS

GFC NIEUWS- Van 7 Surinaamse kunstenaars, verbonden aan Readytex Art Gallery, is werk opgenomen in een groepsexpositie in de VS: Cultural Encounters: Art of Asian…

Adhin wordt vandaag gehoord door hoorcommissie DNA

GFC NIEUWS- Parlementariër Ashwin Adhin wordt vandaag door een ingesteld hoorcommissie van De Nationale Assemblee (DNA) gehoord over zijn betrokkenheid bij vernietiging van media-apparatuur van…

Amoksi: Uitspraken Bouterse vrij ernstig

GFC NIEUWS- De uitspraken gedaan door ex-legerleider tevens ex-president Desi Bouterse tijdens een NDP-meeting in Ocer om de macht over te nemen middels wapens zijn…

7 nieuwe coronagevallen erbij

GFC NIEUWS- Dinsdag testten 7 personen positief op Covid-19. Paramaribo noteert 6 nieuwe besmettingen en Wanica 1.

BOG houdt drive- thru-uitreiking

GFC NIEUWS- Ter afsluiting van de training Basis Psychosociale Vaardigheden voor COVID-19 hulpverleners heeft er een drive-thru uitreiking plaatsgevonden.