fbpx
Mysterieuze bootgraf van Vikingen ontdekt met 2 personen die 100 jaar van elkaar stierven

GFC NIEUWS- Archeologen in Noorwegen hebben een mysterieuze Viking bootgraf met de lichamen van twee personen ontdekt die 100 jaar van elkaar stierven.

Het graf werd ontdekt in Vinjeøra, centraal Noorwegen, en bevat een boot met de overblijfselen van een ‘belangrijke vrouw’ die stierf in de tweede helft van de 9e eeuw , alsook een tweede boot met de overblijfselen van een man die stierf in de 8ste eeuw.

Haast alle hout is verrot in de boten, maar de klinknagels waren allemaal nog in hun originele positie, volgens wetenschappers van de ‘NTNU University Museum’.

De reden voor de dubbele begrafenis blijft onduidelijk, maar de onderzoekers suggereren dat de twee hoogstwaarschijnlijk familie waren.

Meer nieuws

Gouddelver vermoedelijk verdronken

GFC NIEUWS- Het levenloos lichaam van de 22-jarige gouddelver Marvin Klassie is op 22 november door andere gouddelvers in een kreek in het dorp Waki…

PAHO doneert aan Volksgezondheid

GFC NIEUWS- De Pan American Health Organization (PAHO)/World Health Organization (WHO) heeft persoonlijke beschermingsmiddelen gedoneerd aan het ministerie van Volksgezondheid.

6 nieuwe coronabesmettingen

GFC NIEUWS- Het afgelopen etmaal zijn 6 personen positief getest op Covid-19 en 2 genezen. Het aantal actieve gevallen is 22.

ANRS en politie Latour houden verkeerscontroles

GFC NIEUWS- De afdeling Automatische Nummerplaten Registratie Systeem (ANRS) heeft samen met andere wetsdienaren van het politiebureau Latour op 17 november een gezamenlijke verkeerscontrole gehouden.

“Adhin mag naar huis”

GFC NIEUWS- “Laat het recht zegevieren. Adhin mag naar huis!” Dit deelde NDP-topper Melvin Bouva zojuist op social media.