fbpx

Muziektherapie vermindert pijn en angst voor patiënten met kanker en sikkelcelziekte

GFC NIEUWSREDACTIE- Een nieuwe studie van University Hospitals (UH) Connor Whole Health heeft aangetoond dat patiënten met kanker en patiënten met sikkelcelziekte (SCD) behandeld in een academisch kankercentrum klinisch significante verminderingen van pijn en angst rapporteerden als reactie op muziektherapie.

Bovendien rapporteerden patiënten met SCD die muziektherapie kregen significant hogere pijn en angst bij baseline dan patiënten met hematologische en/of oncologische aandoeningen exclusief SCD.

De bevindingen van deze studie werden onlangs gepubliceerd in het tijdschrift Integrative Cancer Therapies.

Resultaten van de recente studie toonden aan dat in de gecombineerde steekproef van patiënten in de SCD- en HemOnc-groepen statistisch significante verminderingen van pijn (1,48 eenheden), angst (2,58 eenheden) en vermoeidheid (0,84 eenheden) werden waargenomen, waarbij veranderingen in pijn en angst de klinisch significante drempels overschreden.

BEKIJK OOK
CEO heeft biologische leeftijd met minstens 5 jaar verminderd door medisch programma van ruim $ 2 miljoen

Muziektherapiesessies verschilden tussen de twee groepen, waarbij interventies zoals actief muziek maken, songwriting en songopname veel vaker voorkwamen in de SCD-groep dan de HemOnc-groep.

Bovendien, in een analyse van de opmerkingen van patiënten over muziektherapie, drukten patiënten thema’s uit zoals plezier, dankbaarheid en verbeteringen in stemming, pijn en angst.

“Het helpt me de dagelijkse druk en stress die gaande is los te laten”, zei een patiënt in de kwalitatieve analyse van de studie. “Ik heb veel moeilijke tijden gehad, maar dit geeft me echt moed. Je gaf me een manier om mijn gevoelens te verwoorden.”

Reacties van patiënten benadrukken het belang van de expertise van muziektherapeuten bij het aanpakken van de behoeften van patiënten.