fbpx

Multimiljonair in Suriname: ‘ik heb nooit geld in mijn portemonnee en rijd in een oude auto’

GFC LIFESTYLEREDACTIE- Een multimiljonair in euro’s die in Suriname woont maar een buitenlandse nationaliteit bezit zegt dat hij haast nooit contant geld heeft in zijn portemonnee. Hooguit SRD 100,-.

Bovendien rijdt hij in een oude eenvoudige auto om zo min mogelijk op te vallen bij criminelen.

Hij legt aan GFC Lifestyle uit dat hij al jaren geleden doelbewust hiervoor gekozen heeft nadat hij tot twee keer toe slachtoffer is geweest van rovers die probeerden hem geld afhandig te maken.

In één geval kwam het tot een vechtpartij waarbij hij de dader in een wurggreep wist te houden. Maar toen die rover naar adem snakte, liet hij hem noodgedwongen los waarna de misdadiger wist weg te rennen.

“Een goed bevriende hooggeplaatste politieman heeft mij toen het dringend advies gegeven om liever geen dure auto te rijden en met zo weinig mogelijk geld op zak te lopen”, legt de schatrijke man uit aan GFC.

“Een ieder die met mij in contact komt laat ik zoveel mogelijk zien dat mijn portemonnee leeg is of soms maar een honderd SRD als inhoud heeft”.

“Ook thuis heb ik geen koperen cent, dat weten al mijn werknemers en vrienden. Dus kwaadwilligen die komen uit mijn eigen kring weten dat ze niets waardevols bij mij zullen vinden“, weet hij zeker.

BEKIJK OOK
Vrouwen kunnen wel 100 keer beter ruiken dan mannen, zegt Amerikaanse topexpert

Bekijk ook: Gezichtsbehandeling Constantin goedkoopste en beste in Suriname, blijkt uit onderzoek Consumentenbond

De entrepreneur adviseert anderen om dezelfde ‘armoedestrategie’ toe te passen.

“Doe er alles aan om rovers te ontmoedigen en geef bijna een ieder de indruk dat je een eenvoudige armoedzaaier ben. Laat ze weten dat er niets of niet veel geld bij je te halen valt”.

Winkeliers en andersoortige ondernemers doen er volgens hem verstandig aan om een slim systeem te plaatsen waarbij overtollig kassageld zo snel mogelijk wordt weggesluisd naar een veilige verborgen ruimte.

Foto ter illustratie.