Mulo Kanaan in het teken van biodiversiteit

Circa 70 jongeren trokken de unieke bossen van het Jan Starke Opleidingscentrum in, op ontdekkingsreis en op zoek naar aanknopingspunten voor hun praktijkopdrachten.

”Our Biodiversity, Our Food, Our Health” was het thema van wereld biodiversiteitsdag op 22 mei. De enthousiaste leerlingen van Mulo Kanaan deden mee aan een biodiversiteitsprogramma georganiseerd door Natuurbeheer van het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond- & Bosbeheer in samenwerking met het ministerie van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur, het Jan Starke Opleidingscentrum en WWF Guianas.

De viering van Wereld Biodiversiteit dag was ook een succes in Suriname, als het meest beboste land ter wereld. Het bos is één van de vele ecosystemen op aarde. In een ecosysteem vormen dieren, planten en mensen een bijzondere samenleving waarin zij van elkaar afhankelijk zijn. Deze combinatie van leven en de relatie met de omgeving, hebben de aarde tot een unieke woonplaats van mensen gemaakt.

WWF Guianas maakte de viering mogelijk door ondersteuning te bieden aan de dienst Natuurbeheer van het ministerie van RGB. Leerlingen van Mulo Kanaan te Zanderij trotseerden de regen op deze belangrijke dag en hebben interactief deelgenomen aan een zevental praktijkopdrachten.

De kennisverbreding en ervaring over de bossen in Suriname moet ervoor zorgen dat wij met z’n allen meer liefde voor ons bos ontwikkelen en daardoor een stem kunnen worden in de samenleving om onze bossen duurzaam te gebruiken en beschermen.

Jerrel Pinas van WWF Guianas zei het volgende: “Dit thema kunnen wij goed beleven als wij zelf ook zorgen voor onze omgeving en natuur.”

Bossen leveren ons namelijk niet alleen bosproducten en voedsel op, maar dragen in grote mate bij, aan het reguleren van de waterhuishouding en de waterkringloop die de temperatuur en de luchtvochtigheid op aarde beïnvloeden.

WWF Guianas zet zich continu in om de natuur op diverse duurzame manieren te beschermen en de invloeden van de mens op de natuur te voorkomen en tot een minimum te beperken.

Overige berichten