Muiterij tegen Manchester: Chelsea-doelman heeft lak aan trainer, bepaalt zelf wel wie op het veld mag

Redactie GFC Nieuws — Bizarre taferelen, zondag in de Carabao Cup-finale. Trainer Mauricio Sarri van Chelsea wilde keeper Kepa vervangen. Die weigerde niet alleen, maar kon niet voorkomen dat tegenstander Manchester City op penalty’s won. Het zal ongetwijfeld gestormd hebben in de kleedkamer.

Chelsea speelde een goede finalepartij in de English Football League Cup, kortweg de EFL Cup of, om de sponsoren te plezieren, de Carabao Cup.

Ondanks het betere spel lukte het Chelsea niet om Manchester de les te lezen. De beslissing moest daarom van penalty’s komen.

Trainer Sarri meende te hebben waargenomen dat Kepa geblesseerd was, en wilde hem vervangen door Willy Caballero. Maar dat weigerde Kepa.

Tot woede van de trainer gaf de keeper hevig gesticulerend te kennen dat hij zich niet van het veld liet halen. Sarri deed uiteindelijk de staart tussen de benen en liet Kepa de strafschoppen in ontvangst nemen.

Aan het eind van de penaltyserie, waarin Kepa een simpel schot op raadselachtige wijze miste, mocht City de trofee in ontvangst nemen. Trainer Sarri, wiens positie toch al wankelt binnen Chelsea, zou later beweren dat het allemaal een “groot misverstand” was en dat Kepa juist had gehandeld.

Foto: Twitter

Overige berichten