Nu ook kankervaccin in ontwikkeling bij Duitse wetenschappers die strijd eerste coronavaccin wonnen

GFC GEZONDHEIDSREDACTIE- De wetenschappers die hebben meegewerkt aan het ontwikkelen van het eerste goedgekeurde coronavaccin gaan nu de strijd aan tegen kanker.

Researchers van het Duitse bedrijf BioNTech’s waren voordat de coronapandemie uitbrak al 20 jaar actief aan het onderzoeken op welke wijze het menselijk immuunsysteem versterkt kan worden om kankercellen te vernietigen middels de mRNA- techniek .

Met de mRNA- techniek kan het lichaam geïnstrueerd worden om antistoffen aan te maken tegen specifieke soorten virussen, onder meer het coronavirus.

Maar de volgende stap is om mRNA ook in te zetten om kwaadaardige tumoren te decimeren.

Het is volgens de directie van BioNTech’s waarschijnlijk al binnen elke jaren mogelijk dat er een effectief kankervaccin is ontwikkeld. Er wordt hard eraan gewerkt.

Ozlem Toreci en haar echtgenoot Uglum Sarim, de oprichters en stuwende krachten achter het succesvolle bedrijf, krijgen vandaag de hoogste Duitse onderscheiding uitgereikt uit handen van president Frank- Walter Steinmeier. Ook de Duitse Bondskanselier Angela Merkel is bij die plechtigheid aanwezig.

BEKIJK OOK: Capsules tegen COVID-19 mogelijk binnen 5 maanden bij de apotheek 

Overige berichten