fbpx

‘Mr. Bean’ in actie op etentje Nobelprijswinnaars

Sommige media beschrijven het als een scene uit een film van Mr. Bean. En inderdaad is het moeilijk de beelden van het chique etentje van Nobelprijswinnaars te bekijken zonder in de lach te schieten.

De Nobelprijswinnaars van dit jaar werden onthaald op een exquis banket in het stadhuis van Stockholm. De aanwezigen waren een lust voor het oog: 1340 gasten, gekleed in creaties die per stuk enkele maandsalarissen van gewone stervelingen gekost moesten hebben.

Een onhandige ober had jeuk aan zijn achterhoofd en wilde even krabben. Dat bracht zijn dienblad uit evenwicht waardoor, helemaal in Mr. Bean-stijl, een balletje van een of andere dure en vast vettige snack belandde tussen de leuning van de stoel en het ongetwijfeld peperdure jacquet van de gevierde Zweedse academicus en president van de Koninklijke Zweedse Academie van Wetenschappen, Dan Larhammar.

OOK INTERESSANT
SoZaVo start fysieke registratie in Wanica, Para en Saramacca

De gezichtsuitdrukking van de ober en zijn poging de situatie te redden, waren onbetaalbaar. Larhammer zelf leek niets te merken van de commotie, maar zal ongetwijfeld de volgende dag een afspraak gemaakt hebben met zijn stomerij.