fbpx
Mozis-B, Ghetto Crew en Apache Suriname maken COVID-19 lied

GFC NIEUWS- De artiesten Mozis-B, Ghetto Crew & Apache Suriname hebben de handen inéén geslagen om elk een eigen COVID-19 lied te produceren.

Met deze producties willen zij bijdragen aan het bewustwordingsproces tegen de verspreiding van COVID-19 oftewel het Corona virus.

‘Volg den richtlijn’ van de bekende artiest Mozis-B roept iedereen op om de richtlijnen op te volgen en bovenal thuis te blijven als men niet op straat hoeft te zijn. Ook als men zich ziek voelt, kan men contact opnemen met de huisarts en bij de symptomen van COVID-19, met de BOG hulplijn 178.

“BOG is blij met de ondersteuning vanuit de samenleving. Alleen als we met zijn allen de richtlijnen volgen, zullen we de strijd overwinnen. COVID-19 bieden wij samen het hoofd en dit draagt bij aan een gedegen aanpak,” zegt Minouche Bromet, directeur BOG.

Ghetto Crew met ‘Tan na oso’ roept alle fans op ‘om niet onnodig op straat te hangen’ en mee te werken aan het tegengaan van de verspreiding van COVID-19.

De Inheemse muziekformatie Apache Suriname, die een productie in het Caraïben heeft gemaakt, vraagt iedereen COVID-19 serieus te nemen, en zichzelf en anderen te beschermen voor verdere verspreiding.

Rotary Suriname en BOG ondersteunen deze initiatieven en zijn zeer tevreden over deze creatieve producties. “Wij hebben zoveel talent in Suriname en met deze producties laten onze eigen artiesten dat ook weer zien. Onze artiesten hebben metéén hun medewerking toegezegd toen zij zijn benaderd. Hieruit blijkt ook hun betrokkenheid en medeleven voor onze gemeenschap”, zegt Dave Boëtius namens Rotary Suriname.

Het is belangrijk dat wij in deze periode extra op elkaar letten en voor elkaar zorgen. Neem vaker telefonisch contact op met ouderen en alleenwonenden in je directe omgeving. COVID-19 oftewel het Coronavirus mag ons niet overstijgen. Het volgen van de richtlijnen is in deze periode extra belangrijk.

De producties kunnen worden gedownload via de website van BOG en worden in de komende periode ten gehore gebracht via de diverse radio stations.

Damaru, één van onze topartiesten, vraagt de samenleving om rustig te blijven en alle instructies op te volgen. “Samen u kan fet’ corona, me reken tap unu”.

Meer nieuws

Nickerie drie agronomen rijker

GFC NIEUWS- Sanchit Chandenie, Gangapersad Roshnie en Jaggessar Chandriekapersad zijn de eerste drie studenten die, zijn afgestudeerd van het programma Agronomie aan het Polytechnic College…

‘Suriname surprise op Curaçao’

GFC NIEUWS- Roberto Tjon A Meeuw, Surinaams kunstenaar en surfliefhebber op Curaçao, spat heldere kleuren verf over tientallen tegeltjes.

Nieuwe RvC bij BGVS

GFC NIEUWS- Het Bedrijf Geneesmiddelen Voorziening Suriname (BGVS) heeft een nieuwe raad van commissarissen (RvC).

“Suriname staat er als land”

GFC NIEUWS- “Sommigen zeggen dat ons land 45 jaar heeft verkwist. Anderen spreken van verloren dromen. Ik zie dat anders. Ik zie een land dat…

5 nieuwe coronagevallen genoteerd

GFC NIEUWS- 5 personen zijn besmet geraakt met het coronavirus. Deze gevallen deden zich voor in Paramaribo (2), Wanica (2) en Para (1)

Lijk 19-jarige visser aangespoeld

GFC NIEUWS- Het ontzielde lichaam van de ongeveer 19-jarige visser Ulrick France is in de vroege ochtend van 23 november nabij de steiger aan de…

“Ook wij gaan weer naar school!”

GFC NIEUWS- Samen met alle scholen is ook de stimulatiegroep voor dove- en slechthorende kinderen van start gegaan met het nieuwe schooljaar.

Geslaagde Independence Day Run 2020

GFC NIEUWS- Nadat al vroeg in het jaar duidelijk werd dat de Srefidensi Marathon dit jaar geen voortgang zou vinden heeft een aantal hardlopers het…